Τετάρτη, Μαρτίου 20

Τα 5 διατροφικά λάθη που κάνουμε τη Σαρακοστή

 Δεν λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Αποφεύγουμε τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης –όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά– και δεν φροντίζουμε να καλύψουμε τις ελλείψεις που δημιουργούνται και να

αναπληρώσουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, όπως είναι για παράδειγμα ο σίδηρος και οι πρωτεΐνες.

Είναι σημαντικό να εντάξουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα τροφές όπως τα όσπρια, τα μανιτάρια και η κινόα, που έχουν μεγάλη πρωτεϊνική αξία. Τέλος, οι ξηροί καρποί, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά καθώς και οι φακές είναι φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο και χαρίζουν ενέργεια.

Δεν κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς

Προκειμένου να αναπληρώσουμε την ποσότητα πρωτεΐνης που δεν λαμβάνουμε από το κρέας είναι σημαντικό να κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς. Αν βάλουμε στο ίδιο πιάτο όσπρια και ρύζι, ή δημητριακά και ξηρούς καρπούς, ή όσπρια και χαλβά, από διατροφική άποψη θα πάρουμε την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης που έχουμε ανάγκη.
Πες «ναι» στο φακόρυζο και το ρεβιθόρυζο!

Μπερδευόμαστε με τα θαλασσινά

Τελικά τρώμε ψάρι ή όχι; Κατά τη διάρκεια της νηστείας μπορούμε να καταναλώνουμε θαλασσινά όπως το χταπόδι, οι γαρίδες και τα καλαμάρια, τα οποία δεν έχουν αίμα.

Τρώμε μεγάλες ποσότητες

Αρκετές φορές κατά την περίοδο της νηστείας τείνουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες, καθώς θεωρούμε ότι τα όσπρια και οι σαλάτες δεν θα μας χορτάσουν. Επιπλέον, όταν μαγειρεύουμε τα παραπάνω, χρησιμοποιούμε περισσότερο λάδι προκειμένου να δώσουμε επιπλέον γεύση στα πιάτα μας. Όλα αυτά όμως μας προσφέρουν περισσότερες θερμίδες και δεν μας βοηθούν να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος.

Αρκεί μόνο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο προκειμένου να μετρήσουμε τις μερίδες για να γνωρίζουμε την ακριβή ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε…

Προτιμάμε τα νηστίσιμα γλυκά αντί για τα φρούτα

Παρασυρόμαστε πολλές φορές και θεωρούμε ότι τα νηστίσιμα γλυκά δεν έχουν θερμίδες. Έτσι, αντί να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές όπως τα φρούτα, καταλήγουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες χαλβά, μαύρης σοκολάτας και γλυκών του κουταλιού. Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να μειώσουμε την ποιότητα της διατροφής μας.

Αποφεύγοντας τα παραπάνω λάθη, η νηστεία μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις τοξίνες που επιβαρύνουν τη σωματική μας υγεία. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας!

[sarakosti.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .