Παρασκευή, Μαρτίου 22

Καταργούνται τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης!

«Τέλος» μπαίνει στα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, να προαναγγέλλει πως πλέον αυτά τα έγγραφα θα αντλούνται από τους δημόσιους φορείς κατευθείαν εφόσον ο ίδιος ο πολίτης το εγκρίνει.

Η κοροϊδία εδώ έγκειται στο γεγονός ότι, όλες αυτές οι δήθεν ριζοσπαστικές κινήσεις ανακοινώνονται λίγες ημέρες μετά το χάος που έχει προκληθεί στον ΕΦΚΑ και τους «θεωρητικά ανασφάλιστους» πολίτες, οι οποίοι ενώ πληρώνουν τις εισφορές τους δεν φαίνονται ασφαλισμένοι στο σύστημα, το σύστημα αυτό το οποίο υποτίθεται ότι πάει να αναβαθμίσει ο Κυρανάκης!

Διότι από τη μία, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία, αλλά από την άλλη δεν έχει τις τεχνολογικές υποδομές για να υποστηρίξει όλες αυτές τις ενέργειες. «Έρχεται αυτό το νομοσχέδιο και καταργεί πιστοποιητικά. Την υποχρέωση που έχουν οι πολίτες να εκδίδουν ένα πιστοποιητικό από το Δημόσιο για να το δώσουν σε μια άλλη δημόσια υπηρεσία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο τόνισε, πως «δίνεται η δυνατότητα ένας δημόσιος φορέας να αντλεί τα δεδομένα που περιέχονται σε ένα πιστοποιητικό μέσω διαλειτουργικότητας και κατόπιν συναίνεσης του πολίτη (ο οποίος θα ενημερώνεται και θα ερωτάται μέσω του wallet αν συναινεί) και άρα δεν θα χρειάζεται η έκδοση του πιστοποιητικού».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει κατάργηση έκδοσης και άλλων πιστοποιητικών, ενώ τόνισε ότι «αυτό θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα όπως τηλεπικοινωνίες, ενεργειακοί πάροχοι, ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες αντί να λένε στον πολίτη να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να υπογράφει, μέσω του wallet θα μπορεί να τον ενημερώνει σχετικά αν συμφωνεί να αντληθούν τα δεδομένα του ή όχι».

Ο κ. Κυρανάκης πρόσθεσε ότι ακόμη υπάρχει η δυνατότητα για όσους πολίτες το επιθυμούν να εξυπηρετούνται και δια ζώσης, καθώς «μιλάμε για μια μετάβαση. Δεν μπορεί να είναι βίαιη, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική». Αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, σημείωσε ότι «όσα δεδομένα διακινούνται ψηφιακά είναι απολύτως ελεγχόμενο και ανιχνεύσιμο του ποιος τα διαχειρίζεται και πού πηγαίνουν και ποιος μπορεί να τα διαρρεύσει.

Για δεδομένα που διακινούνται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να κάνει παράνομη, παράτυπη πράξη και να μην βρεθεί».

 olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .