Παρασκευή, Μαρτίου 22

Εντυπωσιακές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του διαβήτη και της παχυσαρκίας

 Εγκρίθηκε εβδομαδιαία δόση ινσουλίνης για ασθενείς - Έρχονται νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους - Μιλά στη «Ζούγκλα» ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Σωτήρης Αδαμίδης

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Για τις νέες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση του διαβήτη και της παχυσαρκίας μίλησε στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» ο παθολόγος Σωτήρης Αδαμίδης, Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη Μεταβολικού Συνδρόμου και

Παχυσαρκίας.Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «η χορήγηση εβδομαδιαίας δόσης ινσουλίνης έχει πάρει θετική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για κυκλοφορία στην Ευρώπη, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα». Και αυτό γιατί όπως υποστήριξε «ενώ μέχρι σήμερα ο διαβητικός έπρεπε να κάνει ενέσεις ινσουλίνης δύο με τρεις φορές την ημέρα, τώρα με μια δόση την εβδομάδα θα είναι εντάξει».

 

 

Σχετικά με τα φάρμακα για την παχυσαρκία, όπως αποκάλυψε, «στις ΗΠΑ, το medicare αναγνωρίζει, χορηγεί  και καλύπτει πλέον φάρμακα για το αδυνάτισμα .Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που γίνεται αυτό , που αναγνωρίζονται τέτοια φάρμακα από ασφαλιστικά συστήματα λόγω αποτροπής καρδιαγγειακών κινδύνων».

Επίσης ο κος Αδαμίδης τονίζει πως «σύντομα στην Ελλάδα έρχονται νέα φάρμακα για το αδυνάτισμα και συγκεκριμένα η τιρζεπατίδη, ο πρώτος διπλός αγωνιστής GLP1 και GIP, τα οποία ο κόσμος θα μπορεί να τα προμηθευτεί στα φαρμακεία. Αυτά τα φάρμακα έχουν απόλυτη ένδειξη για την παχυσαρκία και δεν κάνουν υπογλυκαιμικές αντιδράσεις»


Ο γνωστός παθολόγος μίλησε και για το δέκατο Συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας,  ένα επιστημονικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας που συγκεντρώνει ομιλητές από όλον τον κόσμο. Ακόμα δίνει απαντήσεις για το πόσο  σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη και  ποια είναι τα συμπτώματα που θα πρέπει να κινητοποιήσουν ένα άτομο, ώστε να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό του.

Ο Σωτήρης Αδαμίδης αναφέρεται ακόμα και στο τμήμα «Life style medicine» που έχει δημιουργηθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου μια ομάδα επιλεγμένων επιστημόνων στην οποία προΐσταται ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαβήτη αλλά και της παχυσαρκίας. «Σε αυτό το τμήμα έρχονται άτομα τα οποία ελέγχουμε, και έτσι είμαστε σε θέση να προλάβουμε τον διαβήτη , το μεταβολικό σύνδρομο και την παχυσαρκία.  Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε με ειδικές συμβουλές και θεραπείες ήδη διαβητικά ή παχύσαρκα άτομα».

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε:

 

https://www.zougla.gr/greece/entyposiakes-exelixeis-stin-antimetopisi-tou-diaviti-kai-tis-pachysarkias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .