Τετάρτη, Μαρτίου 13

Προειδοποίηση Β.Πούτιν προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί υπόσταση μας»

 «Δε νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν μια πυρηνική αντιπαράθεση»

Προειδοποίηση Β.Πούτιν προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί υπόσταση μας»

H Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κρατική της υπόσταση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν προσθέτοντας ότι η χώρα παραμένει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και είναι πλήρως έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο!

Σε συνέντευξή του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Β.Πούτιν, ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 15ης έως 17ης Μαρτίου, είπε ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κυριαρχία της.

«Από στρατιωτικο-τεχνική άποψη, είμαστε, φυσικά, έτοιμοι», δήλωσε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1 και στο πρακτορείο ειδήσεων RIA απαντώντας σε ερώτηση εάν η χώρα είναι πραγματικά έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν ότι εάν αναπτύξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ρωσικό έδαφος -ή στην Ουκρανία- η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την κίνηση ως στρατιωτική επέμβαση.

«(Στις Ηνωμένες Πολιτείες) υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στον τομέα των ρωσοαμερικανικών σχέσεων και στον τομέα του στρατηγικού περιορισμού», είπε ο Πούτιν.

«Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι εδώ όλοι βιάζονται προς αυτήν (πυρηνική αντιπαράθεση), αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Επανέλαβε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων ορίζεται στο πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου, με την πολιτική του να καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.

«Υπάρχουν όπλα για να τα χρησιμοποιήσουμε», είπε ο Πούτιν.

«Έχουμε τις δικές μας αρχές».

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν πυρηνικές δοκιμές, η Ρωσία μπορεί να κάνει το ίδιο, πρόσθεσε στην ευρεία συνέντευξη.

Ωστόσο, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν αντιμετώπισε ποτέ την ανάγκη χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, όπου η σύγκρουση μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

“Γιατί χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όπλα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη”.


https://www.pronews.gr/kosmos/proeidopoiisi-v-poutin-pros-ipa-kai-nato-tha-xrisimopoiisoume-pyrinika-opla-ean-apeilithei-ypostasi-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .