Πέμπτη, Μαρτίου 28

Τελικά κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική του ασυλία!

 Αλαζόνας και θρασύς ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, εμφανίστηκε στη Βουλή ως... θύμα, απεκδύθηκε όλων των ευθυνών του και επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους για… συγκάλυψη

Μνημείο αλαζονείας και θράσους υπήρξε η προκλητική παρέμβαση του αμετανόητου Κώστα Καραμανλή, με το σκηνικό αποκτήνωσης στην Ολομέλεια να είναι άνευ προηγουμένου.

Τα κόκαλα των 57 αθώων συνανθρώπων μας, ιδίως νέων παιδιών, οι οποίοι χάθηκαν τόσο άδοξα τη μοιραία εκείνη νύχτα έτριζαν, με τον καθ’ ύλην

αρμόδιο υπουργό να κομπάζει για την επανεκλογή του στις Σέρρες και να κρύβεται πίσω από την πλειοψηφία, η οποία, σε ένα ρεσιτάλ χυδαιότητας, τον καταχειροκρότησε όρθια και με ενθουσιασμό. Αυτό που προκάλεσε, δε, τις πλέον αλγεινές εντυπώσεις είναι ότι ούτε σε μία στιγμή της ντροπιαστικής ομιλίας του δεν έδειξε ίχνος μετάνοιας, καθώς απεκδύθηκε όλων των ευθυνών του και επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους για… συγκάλυψη.

Μόνιμη επωδός του Κώστα Καραμανλή υπήρξε ο ισχυρισμός ότι δεν κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, καθώς, όπως είπε, η υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών. «Δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε και να φοβηθώ. Σας κοιτώ στα μάτια. Ας φέρει τις αποδείξεις όποιος τις έχει εναντίον μου και ας σταματήσει να κραυγάζει. Είμαι εδώ» ανέφερε, επιμένοντας πως είναι διατεθειμένος να δώσει απαντήσεις θεσμικά στη Βουλή, αλλά όχι στα λαϊκά δικαστήρια, όπως είπε προκλητικά. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί το… συναίσθημα, μιλώντας σε πιο προσωπικό τόνο. «Νομίζετε ότι εγώ δεν πονάω όπως όλοι οι Ελληνες; Οτι δεν ανατριχιάζω με το δράμα; Οτι έχει περάσει έστω και μία μέρα χωρίς να σκεφτώ το δράμα που ζουν οι οικογένειες; Οτι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν; Μιλάω ως πατέρας τριών παιδιών» ανέφερε, προκαλώντας τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων.

Αντί απολογίας, ο Κώστας Καραμανλής έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας πως συγκάλυψη είναι η σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας με σκοπό την πολιτική επιβίωση. «Πρόκειται για παρωδία αντιπολίτευσης. Το κάθε κόμμα έχει δείξει τον χειρότερο ιστορικά εαυτό του. Στόχος σας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η παράταξη της Ν.Δ., όχι εγώ» ανέφερε ο πρώην υπουργός, με τους «γαλάζιους» βουλευτές να χειροκροτούν έξαλλα από τα έδρανα.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, καταλογίζοντάς του «απεριόριστη αλαζονεία». «Με το χειροκρότημά σας στη βαθιά προκλητική τοποθέτηση του πρώην υπουργού είστε όλοι σας συνυπεύθυνοι για τη συμπεριφορά και τις πράξεις του, που υπόσχονταν ασφάλεια και μετά χάθηκαν 57 άνθρωποι» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στο σύνολο της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Υποστήριξε δε πως η Χαριλάου Τρικούπη θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη «ο Καραμανλής και τα “γαλάζια” παιδιά», όπως είπε. Μάλιστα, είχε άγρια κόντρα με τον Μάκη Βορίδη, με τον υπουργό να τον κατηγορεί ανοιχτά πως έχει επιλέξει εκδοτικούς και οικονομικούς συμμάχους. «Δημιουργεί πράγματι απορία. Κύριε Ανδρουλάκη, δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για υποκλοπές, για τα προσωπικά δεδομένα, και ξυπνήσατε την Κυριακή το μεσημέρι και καταθέσατε πρόταση για ένα δημοσίευμα εφημερίδας. Είναι ξεκάθαροι οι συνειρμοί της πράξεώς σας με όσα εκπροσωπεί το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα» ανέφερε αρχικώς ο Μάκης Βορίδης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. υπάλληλο της εγχώριας ολιγαρχίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .