Σάββατο, Μαρτίου 16

Τέμπη: Στη Βουλή ποινική δικογραφία σε βάρος του Καραμανλή

Ποινική δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση φοιτητή, τραυμα...


Ποινική δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση φοιτητή, τραυματία της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Ο φοιτητής που ταξίδευσε με τη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου

στρέφεται κατά του Κώστα Καραμανλή, κατά παντός υπευθύνου και του σταθμάρχη. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες επιφυλάσσεται και για τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης. Ο 27χρονος φοιτητής στη μήνυσή του αναφέρει ότι τελέστηκαν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ζητηθεί συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής εάν υποβληθεί αίτημα από 30 βουλευτές.
Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας, της εξεταστικής επιτροπής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν 64 βουλευτές της ΝΔ.

 http://www.press-gr.com/2024/03/blog-post_134.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .