Στο επίκεντρο των συνομιλιών η ουκρανική αεράμυνα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Β.Ζελένσκι, σημειώνει ότι με τον Κ.Μητσοτάκη συζήτησαν για την

εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία, κυρίως όσον αφορά στην ουκρανική αεράμυνα.

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία για επιτάχυνση των εργασιών για διμερή συμφωνία ασφαλείας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.

Αναλυτικά η ανάρτηση Β.Ζελένσκι

Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό @Kmitsotakis σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί.


Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.