Πέμπτη, Μαρτίου 28

Γιατί οι πλούσιοι δεν καλύπτουν με κουρτίνες τα παράθυρά τους;

 Τα ακάλυπτα παράθυρα έχουν γίνει αθόρυβα ένα χαρακτηριστικό των πολυτελών κατοικιών στην Αμερική.

Αρκεί μια βόλτα σε μια πλούσια γειτονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και θα εκπλαγείς από το πόσα μπορείς να δει κανείς μέσα από τα παράθυρα των σπιτιών.

Κάποιες κουρτίνες είναι κλειστές, αλλά πολλές παραμένουν ανοιχτές και οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού είναι εκτεθειμένεοι. Σαν να κοιτάς σε έναν εκθεσιακό χώρο.

Τα ακάλυπτα παράθυρα έχουν γίνει αθόρυβα ένα χαρακτηριστικό των πολυτελών κατοικιών στην Αμερική.

Αν και αυτό το φαινόμενο είναι πιο ορατό στις πόλεις, η σύνδεση μεταξύ του πλούτου και των εκτεθειμένων παραθύρων εκτείνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να κλείνουν τις κουρτίνες τους, αλλά οι Αμερικανοί που κερδίζουν περισσότερα από 150.000 δολάρια έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αφήσουν ακάλυπτα τα παράθυρα από εκείνους που βγάζουν 20.000 έως 29.000 δολάρια, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη του 2013 για το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούν

Το να μην κλείνεις τις κουρτίνες έχει πάντως πολλά θετικά, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι. Τα ακάλυπτα παράθυρα φέρνουν φυσικό φως, ενισχύουν την ευεξία και προσφέρουν θέα στον έξω κόσμο.

Τα εκτεθειμένα παράθυρα εκθέτουν βέβαια και αυτά που βρίσκονται στο εσωτερικό στους περαστικούς και το καλοκαίρι διοχετεύουν τη ζέστη.

Για πολλούς, οι ανησυχίες για την ιδιωτική ζωή και τα οικονομικά υπερτερούν των πλεονεκτημάτων αισθητικής και ψυχικής υγείας.

Αλλά για όσους ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, ο λογισμός είναι διαφορετικός: Τα άτομα με ένα μεγάλο σπίτι μπορούν να αποκτήσουν πιο εύκολα φυσικό φως και την ιδιωτικότητα και δεν χρειάζεται να ανησυχούν τόσο πολύ για το κόστος θέρμανσης και ψύξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .