Δευτέρα, Μαρτίου 18

Τα χαρακτηριστικά που προδίδουν τους κακούς ανθρώπους – Τι να προσέξετε

apati

Σε κάποια στιγμή της ζωής μας, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση όπου ένας γνωστός, ίσως και δικός μας άνθρωπος, μας απογοητεύει διαρκώς. Ενώ εξακολουθούμε να δίνουμε ευκαιρίες και να τους καταλαβαίνουμε, η αρνητικότητά τους δεν έχει τέλος.

Μάθετε να ξεχωρίζετε τις ανεπαίσθητες ενδείξεις ότι έχετε να κάνετε με έναν πραγματικά κακό άνθρωπο, ακόμη και όταν δεν θέλετε

με τίποτα να το παραδεχτείτε, αφού η συνειδητοποίηση αυτή πονάει.

Αυτά είναι τα 8 σημάδια που θα πρέπει να προσέξετε

  • Αγνοούν διαρκώς τα συναισθήματά σας
  • Είναι πάντα το θύμα
  • Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη
  • Χειριστική συμπεριφορά
  • Υπερβολική κριτική και αρνητικότητα
  • Δεν μετανιώνουν πραγματικά
  • Είναι εγωκεντρικοί
  • Δεν σέβονται τα όριά σας

Η αναγνώριση των 8 χαρακτηριστικών ενδείξεων ότι έχετε να κάνετε μ’ έναν άσχημο χαρακτήρα μπορεί να είναι μία πραγματικά πικρή και απογοητευτική εμπειρία

Αγνοούν διαρκώς τα συναισθήματά σας
Η ενσυναίσθηση είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Όταν ένας άνθρωπος διαρκώς αμελεί τα συναισθήματά σας, υποτιμά τις ανησυχίες σας και ειρωνεύεται τους φόβους σας, έχετε να κάνετε με κάποιον που δεν σέβεται τα συναισθήματά σας και σας στέλνει ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι έχει απαίσιο χαρακτήρα. Αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να συμμεριστεί τα συναισθήματά σας, δεν αξίζει τον χρόνο σας. Η απουσία ενσυναίσθησης δεν είναι ένα μικρό ελάττωμα, ούτε πρέπει ν’ αγνοείται.

Είναι πάντα το θύμα
Έχει τύχει να παρατηρήσετε ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι μονίμως το θύμα, σε οποιαδήποτε κατάσταση; Αυτή η νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων, είναι εξουθενωτική. Όσο και αν προσπαθείς να τους στηρίξεις, είναι μάταιο, αφού βλέπουν τον εαυτό τους πάντα από την μεριά του θύματος. Σημασία έχει πάντα, μόνο η δική τους προσπάθεια, το δικό τους συναίσθημα, η δική τους δυσκολία. Η θυματοποίηση και η άρνησή τους ν’ αναλάβουν το μερίδιο της δικής τους ευθύνης είναι εξαντλητικό για τους γύρω τους. Δεν είναι καθήκον σας να παρέχετε διαρκώς υποστήριξη. Να θυμάστε ότι σας αξίζουν καλύτεροι άνθρωποι.

Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη
Μία εξουθενωτική συμπεριφορά είναι η διαρκής άρνηση ενός ανθρώπου να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος. Όταν αργούν μονίμως φταίει η κίνηση, ή το τηλέφωνό τους που έκλεισε, ή ο σκύλος τους που αρρώστησε-γενικώς, πάντα κάποιος άλλος φταίει που δεν μπορούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους. Αν έχετε να κάνετε μ’ έναν άνθρωπο που ποτέ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, τότε έχετε να κάνετε μ’ έναν πραγματικά κακό άνθρωπο.

Χειριστική συμπεριφορά
Η χειριστική συμπεριφορά είναι ένα όπλο στα χέρια των ανθρώπων που δεν θέλουν πραγματικά το καλό σας. Οι χειριστικοί άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν τις τύψεις, την πίεση ή τις απειλές για να εκβιάσουν τη συμπεριφορά σας. Αν ένας φίλος διαρκώς γκρινιάζει για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή του και προσπαθεί να σας κάνει να νιώσετε άσχημα προκειμένου να τον βοηθήσετε, έχετε το νου σας. Ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι γνώρισμα των χειριστικών ανθρώπων.

Υπερβολική κριτική και αρνητικότητα
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα και αδυναμίες, κανείς δεν είναι τέλειος. Όμως, ανάμεσα στη δημιουργική, εποικοδομητική κριτική και την αρνητική και κακοπροαίρετη κριτική, υπάρχει τεράστιο χάσμα. Ένας κακός χαρακτήρας, εστιάζει μονίμως στα αρνητικά και τα τονίζει διαρκώς. Είναι ο φίλος που, όταν αγοράσετε ένα καινούργιο ρούχο, θα σχολιάσει λέγοντας ότι δεν σας ταιριάζει, αν του ανακοινώσετε ένα καλό νέο, θα προσπαθήσει να σας ‘κόψει’ τη χαρά. Η διαρκής τους κριτική και αρνητικότητα εξαντλεί την ενέργειά σας και σας αποδυναμώνει κάνοντάς σας να νιώθετε ανασφαλείς.

Δεν μετανιώνουν πραγματικά
Ένα από τα πιο ισχυρά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνθρωπος έχει απαίσιο χαρακτήρα είναι η απουσία πραγματικής μεταμέλειας. Ακόμη και αν τύχει και ζητήσουν συγγνώμη, ξέρεις ότι δεν το εννοούν, επειδή δεν υπάρχει ειλικρίνεια στον τρόπο τους, δεν υπάρχει πραγματική κατανόηση της ζημίας ή του πόνου που έχουν προκαλέσει. Ένα ‘συγγνώμη’ για έναν κακό άνθρωπο, είναι απλώς μία λέξη, ώστε να χειραγωγήσει τα συναισθήματά σας και να ξεφύγει απ’ την άβολη κατάσταση. Αν ένας άνθρωπος, σας έχει πληγώσει και βλέπετε ότι δεν καταβάλλει καμία ουσιαστική προσπάθεια να επανορθώσει, αυτό είναι ένα αξιόπιστο σημάδι του απαίσιου χαρακτήρα του. Η πραγματική μεταμέλεια σημαίνει ενσυναίσθηση και κατανόηση-χαρακτηριστικά α που δεν έχουν οι κακοί άνθρωποι. Αξίζετε να περιβάλλεστε από ανθρώπους που όχι μόνο αντιλαμβάνονται τα λάθη τους αλλά μάλιστα, προσπαθούν και να επανορθώσουν.

Είναι εγωκεντρικοί
Η διαφορά ανάμεσα στην αυτό-φροντίδα και την εγωκεντρικότητα είναι τεράστια. Αν ποτέ χρειάστηκε ν’ αντιμετωπίσετε ένα εγωκεντρικό άτομο, ξέρετε πόσο δυσάρεστη εμπειρία είναι, αφού κάθε συζήτηση πρέπει ν’ αφορά αυτούς, τις δικές τους εμπειρίες, τα δικά τους κατορθώματα. Οι ζωές των ανθρώπων γύρω τους, τους ενδιαφέρουν ελάχιστα ή, καθόλου. Έτσι, κάθε κουβέντα θα αφορά πάντα εκείνους. Ωστόσο, οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, ενδιαφέρον και αγάπη.

 

Δεν σέβονται τα όριά σας
Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που μπορεί να σας διδάξει η ζωή, είναι η ανάγκη του σεβασμού των ορίων σας. Τα όρια καθοδηγούν τις αλληλεπιδράσεις σας και προστατεύουν την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία. Όταν ένας άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των ορίων, δε σέβεται τον χρόνο, τα προσωπικά ζητήματα και την ιδιωτικότητά σας τότε είναι φυσικό να νιώθετε προσβεβλημένοι. Όταν κάποιος διαρκώς δεν σέβεται τα όριά σας, εκπέμπει ένα προειδοποιητικό σήμα. Ο σεβασμός των ορίων είναι αναγκαίος για κάθε υγιή σχέση. Αν έχετε να κάνετε μ’ ένα άτομο το οποίο συστηματικά παραβιάζει τα όρια σας, πρόκειται για έναν κακό χαρακτήρα. Προστατεύστε τα όριά σας, και να θυμάστε ότι έχετε κάθε δικαίωμα να προστατεύετε τον χρόνο, την ενέργεια και τον χώρο σας.

Τελικές σκέψεις
Η αντιμετώπιση ενός κακού χαρακτήρα δοκιμάζει την υπομονή και τη συναισθηματική μας δύναμη. Η αναγνώριση των ενδείξεων είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την τοξική επιρροή των ανθρώπων αυτών. Είναι επίσης αναγκαία ώστε να προστατεύσετε την ευημερία και την ψυχική σας υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .