Τρίτη, Μαρτίου 12

Το ψεύδος γίνεται το επίσημο εργαλείο εξιστόρησης της Ε.Ε.


Η αξιοπιστία της Ε.Ε. έχει καταρρεύσει προ πολλού. Δείχνοντας τη βιασύνη της προς τον ολοκληρωτισμό για μια ακόμα φορά, η Ευρώπη έρχεται να καταργήσει τις «τοπικές» (δηλ. εθνικές) ιστορίες με το γνωστό, γελοίο επιχείρημα «να πάμε απ’ αυτά που μας χωρίζουν σ’ αυτά που μας ενώνουν». Να έχουμε Ευρωπαϊκή ιστορική συνείδηση. Ξαναζεσταίνεται το φαγητό

της «ανεκτικότητας» στο οποίο προστίθενται νότες «συμπερίληψης, συμφιλίωσης, αντιρατσισμού» και άλλων γνωστών νεωτερικών καρυκευμάτων.

Αποδεικνύοντας ότι η Ε.Ε. δεν υπήρξε ποτέ ένα οικειοθελές, λαϊκό αίτημα των «ελευθέρων» δημοκρατιών και ενώ δεν σταματά να αυτοδιαφημίζεται, προδίδοντας το άγχος της για την «ελευθερία που εγγυάται», η Ευρώπη προχωρά ακόμα περισσότερο:

Θεωρεί «υποκειμενικές και αναξιόπιστες» τις εθνικές εξιστορήσεις και εξαγγέλλει την δρομολόγηση της δικής της «απόλυτης αμεροληψίας και αντικειμενικότητας».

Το σχετικό υλικό βρίσκεται εδώ

Ιστορία αντικειμενική δεν μπορεί να υπάρξει. Συχνά είναι σκοπίμως ψευδής. Υπάρχουν καλοήθη και κακοήθη ψεύδη, μικρά και τερατώδη. Υπάρχει διαφορά μεταξύ ωμής προπαγάνδας και σκόπιμης στρέβλωσης. Προς τι αυτή η ανάρτηση; Επειδή το κακό τείνει να γίνει πολύ χειρότερο. Η ιστορία αναμόρφωσης της ιστορίας προς συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι παλιά και πασίγνωστη στην Ελλάδα. Κοντεύει να σηκωθεί και ο «εθνάρχης» απ’ τον τάφο για να διαμαρτυρηθεί …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .