Σάββατο, Μαρτίου 23

Γεωργιάννα Νταλάρα: Η ταραχώδης σχέση με τον πατέρα της Γιώργο Νταλάρα, ο μυστικός γάμος και οι σπουδές στο εξωτερικό

 Η Γεωργιάννα Νταλάρα διακρίθηκε πρώτα ως ηθοποιός...

Ηθοποιός, ζωγράφος και δασκάλα yoga. Η Γεωργιάννα Νταλάρα-κόρη του Γιώργου και της Άννας Νταλάρα- είναι ένα πολυτάλαντο πλάσμα! Γεννήθηκε πριν από τριάντα τέσσερα χρόνια κι αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών (όπου έμαθε και να ζωγραφίζει), έφυγε για την Αμερική

όπου σπούδασε Θέατρο και Λογοτεχνία πρώτα στο γνωστό Brown University και μετά στην περίφημη σχολή δραματικής τέχνης RADA, στο Λονδίνο.

Η Γεωργιάννα Νταλάρα διακρίθηκε πρώτα ως ηθοποιός.

Έχοντας συμμετάσχει σε δώδεκα περίπου παραστάσεις στο θέατρο. Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, η Έντα Γκάμπλερ στο Bios το 2019, ο Βυσσινόκηπος στο Δημήτρης Χορν το 2018, ο Ορέστης σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο το 2010, και η Φαίδρα με τετραμελή θίασο που σκηνοθέτησε η Άντζελα Μπρούσκου στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 2016 και 2ο17.

Παράλληλα, εξειδικεύτηκε ως πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα που διδάσκει από το 2020. Μάλιστα στο ομώνυμο site της η Γεωργιάννα Νταλάρα διευκρινίζει ότι ένα μάθημα γιόγκα μαζί της κοστίζει τριάντα πέντε ευρώ.

Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε συνειδητά από το Λύκειο και με διάλειμμα το διάστημα των σπουδών της, έπιασε το νήμα ξανά το 2014. Από το 2020, η ζωγραφική, μαζί με τη φιλοσοφία της γιόγκα, αποτελούν το δίπολο της απασχόλησής της, συνδυάζοντας μία σύνδεση μεταξύ τους, που συστήνει μια στάση ζωής.

Η Γεωργιάννα Νταλάρα τα τελευταία χρόνια διατηρεί μία ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί όλα όσα σχεδιάζει πάνω σε μπλουζάκια, κούπες αλλά και τσάντες.

Το 2022 έπαιξε μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στην ταινία «Φόνισσα».

Επίσης κάτι που ξέρουν μόνο όσοι την γνωρίζουν καλά, είναι vegan.

«Εγώ δεν τρώω ψάρια, είμαι βίγκαν. Δεν πιστεύω σε τίτλους που δημιουργούν έριδες και διχασμούς, όπως των ακτιβιστών. Είναι μια αυταπάτη, αφού οδηγεί στη δυαδική αντίληψη της πραγματικότητας, άρα είναι ψέμα. Δεν ορίζω με λέξεις τον εαυτό μου ούτε με εντάσσω σε ομάδες. Είπα ότι δεν τρώω ψάρια, γιατί το ψάρι είναι ένα ζώο που εξ ορισμού βρίσκεται μακριά απ’ τον άνθρωπο.» έχει πει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Τα ζωγραφικά της έργα

Η Γεωργιάννα Νταλάρα δοκιμάζει με διάφορους τρόπους να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Τον Οκτώβριο του 2023 παρουσίασε μια σειρά από έργα που η ίδια ζωγράφισε. Η έκθεση είχε τίτλο: Βουνά, ζώα και Ξωτικά – Sun before words και την είχε επιμεληθεί η Eύα Νάθενα.

Πρόκειται για σειρά από περίτεχνες συνθέσεις με τολμηρές πινελιές χρώματος και υπερρεαλιστικό ύφος, που απεικονίζουν (με σχεδιαστική δεξιοτεχνία) εικόνες της φύσης. Φαντασία και πραγματικότητα συγκλίνουν άλλοτε με τρόπο ονειρικό, άλλοτε προσεγγίζοντας τον εφιάλτη. Υποφώσκει σε όλα η κοινή αγωνία της ύπαρξης. Και παράλληλα κάτι το αυθόρμητο και φρέσκο, όπως η παιδική ματιά, που προσεγγίζει την ουσία συλλαμβάνοντας άλλες πτυχές, πιο αινιγματικές.

Όπως σημειώνει η επιμελήτρια Εύα Νάθενα, τα έργα αυτά μοιάζουν με ημερολόγια διαλογισμού. «Συνθέτουν ένα τοπίο ψυχεδελικό, σαν με συνέχειες, που φυλάξαμε να θυμόμαστε από παιδιά και που μόνο με τα μάτια του ενήλικα μπορούμε να “διαβάσουμε”».

Στα εγκαίνια της έκθεσης βέβαια βρισκόταν ο Γιώργος Νταλάρας αλλά και η σύζυγός του Άννα Νταλάρα. Το αγαπημένο ζευγάρι έδωσε στο παιδί του την ένωση των ονομάτων τους.

Όταν η Γεωργιάννα είχε μιλήσει για τον πατέρα της

Η Γεωργιάννα Νταλάρα, έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και σε απόσπασμα που προέβαλε το «Happy Day» ακούγεται το σημείο που ρωτήθηκε για τον τραγουδιστή.

«Ο Γιώργος Νταλάρας πώς είναι ως πατέρας;» τη ρώτησε η δημοσιογράφος.

Η Γεωργιάννα Νταλάρα απάντησε: «Νομίζω ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γεννημένοι για να είναι γονείς. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις προτεραιότητές του και από εκεί και πέρα, φέρεται δίκαια σε σχέση με την οικογένειά του και εκείνους που αγαπάει. Εκτιμώ πάρα πολύ τον πατέρα μου και ως καλλιτέχνη. Μέχρι εκεί».

Η ίδια επίσης αναφέρθηκε, στο όνομά της και απάντησε στο αν τη βοήθησε η τη δυσκόλεψε στη δική της καριέρα.

«Δεν νομίζω ότι το όνομά μου αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο. Όλοι έχουμε ένα όνομα και οφείλουμε να συμβιβαστούμε με αυτό. Κάποιοι το αλλάζουν. Η μαγκιά είναι να το κρατήσεις. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να υπογράφω τα έργα μου με άλλο όνομα. Θα ήταν μέγα λάθος και εν τέλει δεν έγινε ποτέ. Θα ήταν λάθος γιατί θα ήταν αποφυγή» ανέφερε η Γεωργιάννα Νταλάρα.


Στη συνέχεια, του βίντεο, προβλήθηκαν δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, από τη μέρα των εγκαινίων, ο οποίος αναφέρθηκε στην κόρη του.

«Η Γεωργιάννα είναι αξιοθαύμαστη. Είμαι χαζομπαμπάς και τώρα είμαι και χαζοπαππούς. Ο πατέρας κάνει πολλά λάθη, αφήνει πολύ χρόνο να πάει χαμένος. Ο παππούς δεν κάνει τέτοια λάθη, εξαντλεί όλο το χρόνο με το παιδί του και το εγγόνι του. Είναι νομίζω και θέμα ωριμότητας» είχε δηλώσει ο σπουδαίος τραγουδιστής.

Ο μυστικός γάμος στην Αντίπαρο και οι γιοι της

Εκτός όμως από την απίστευτη επαγγελματική της διαδρομή, η Γεωργιάννα έχει δημιουργήσει και μια όμορφη οικογένεια με τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη, Μίλτο Σωτηριάδη, γιο του γνωστού σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αντίπαρο πριν από 13 χρόνια και μάλιστα κρυφά από όλους ακόμη και από τους γονείς τους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το ευτυχές γεγονός την επόμενη ημέρα. Μαζί έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Γιώργο και τον Φοίβο, τα οποία είναι και η μεγάλη αδυναμία του ερμηνευτή, Γιώργου Νταλάρα.

Η συμμετοχή της Γεωργιάννας στο ντουέτο του πατέρα της με τον Μάστορα

Η κόρη του Γιώργου Νταλάρα, Γεωργιάνα συμμετέχει στο νέο music video του πατέρα της με τον Χρήστο Μάστορα. Συγκεκριμένα πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε το ντουέτο «Εθνική Οδός», μία ξεχωριστή καλλιτεχνική σύμπραξη, του Γιώργου Νταλάρα με τον Χρήστο Μάστορα. Στο video clip βλέπουμε και την κόρη του Νταλάρα.


 

 

 govastiletto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .