Πέμπτη, Μαρτίου 14

Πότε είναι ανησυχητική η αδυναμία στα χέρια

Πότε είναι ανησυχητική η αδυναμία στα χέρια 

Image by andreas160578 from Pixabay 

Πότε είναι ανησυχητική η αδυναμία στα χέρια

Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός, Ειδική Παθολόγος

Η φυσιολογική λειτουργία των άκρων προϋποθέτει καλή μυϊκή ισχύ, καλή λειτουργία των οστών και των αρθρώσεων, καλή λειτουργία των νεύρων, επάρκεια αιματικής ροής, φυσιολογική τροφοδοσία μέσω του αίματος με οξυγόνο θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία και καλή λειτουργία του

εγκεφάλου και των νευρικών οδών που δίνουν την εντολή της κίνησης και της ισορροπίας.

Το σύμπτωμα της αδυναμίας που εμφανίζεται στην περιοχή των χεριών είναι ένα δυσάρεστο σύμπτωμα, που οδηγεί τον πάσχοντα στον ειδικό παθολόγο. Συμπτώματα όπως

Συχνά το σύμπτωμα οφείλεται σε απλή κούραση ή υπερκόπωση. Όταν υπάρχει οργανικό υπόστρωμα τα αίτια είναι:

– Νοσήματα στην περιοχή των άνω άκρων (π.χ. μυασθένεια, δυσκινησία λόγω αρθρίτιδας, κακή κυκλοφορία)

– Νοσήματα σε όργανα εκτός των άνω άκρων με αντιδραστικά συμπτώματα από τα άκρα (π.χ. έμφραγμα μυοκαρδίου, αδυναμία του καρκίνου)

– Νευρολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα (π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό απόστημα, κατάθλιψη)

– Συστηματικά νοσήματα (π.χ. ορμονικές διαταραχές, αναιμία, διαβήτης)

Ορισμένες περιπτώσεις μυϊκής αδυναμίας έχουν μεικτό μηχανισμό.

Η σωστή παθολογική εξέταση έχει κομβικό ρόλο στην ορθή διαφορική διάγνωση και θεραπεία. Άμεση ιατρική παθολογική εξέταση (εντός ημιώρου) από την εμφάνιση του συμπτώματος απαιτείται όταν:

  • Το σύμπτωμα συνοδεύεται από πόνο ή μούδιασμα ή ενόχληση ή πρήξιμο και διαρκεί πάνω από είκοσι λεπτά διότι μπορεί να πρόκειται για εξελισσόμενη πάθηση του μυοκαρδίου ή επικίνδυνη αγγειακή απόφραξη.
  • Υπάρχει υψηλή πιθανότητα για εξελισσόμενο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Με ποιες παθήσεις συνδέεται το μούδιασμα των άκρων

Η αμερικανική ένωση εγκεφαλικών επεισοδίων έχει προτείνει ένα αδρό μπούσουλα δοκιμασιών για το ευρύ κοινό και τον πολίτη που συνοδεύει τον πάσχοντα.

Οι δοκιμασίες πρέπει να γίνονται οπωσδήποτε και από τους συνοδούς διότι ο πάσχων από εξελισσόμενο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο πάσχει συχνά από νοσοαγνωσία υποβαθμίζοντας το πρόβλημά του.

Παρά τις ατέλειες της δοκιμασίας (δεν περιλαμβάνονται ορισμένα συμπτώματα), εάν μία ή περισσότερες από τις δοκιμασίες είναι θετική, η ιατρική παρέμβαση πρέπει να γίνει εντός ημιώρου από την έναρξη των συμπτωμάτων.

anastasiamoschovaki1.blogspot.com  

~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Προκειμένου να λαμβάνετε ΌΛΑ σχεδόν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία  και παράλληλα να προωθήσετε τη βέλτιστη απορρόφηση και βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα φυσικό συμπλήρωμα με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. 

Ιδανικά τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια A.F.A. (άφα) τα οποία μας παρέχουν ΌΛΑ σχεδόν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ενώ εάν το πρόβλημα οφείλεται σε διαταραχές του κυκλοφορικού ή και του νευρικού συστήματος, διατίθενται από την ιστοσελίδα μας ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής που δύνανται να βοηθήσουν, όπως:

Παράλληλη ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ από καρδιακά-εγκεφαλικά επεισόδια!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!


https://www.proionta-tis-fisis.com/pote-einai-anisyhitiki-i-adynamia-sta-heria/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pote-einai-anisyhitiki-i-adynamia-sta-heria


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .