Τετάρτη, Μαρτίου 27

Το Instagram περιορίζει το πολιτικό περιεχόμενο..

 


Το Instagram έχει αρχίσει να περιορίζει αυτόματα την ποσότητα του πολιτικού περιεχομένου που εμφανίζεται στα feed των χρηστών του, αλλά υπάρχει ένας... σχετικά γρήγορος και εύκολος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τους ελέγχους αν δεν θέλετε να διατηρήσετε τους περιορισμούς...


Στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε το Instagram τον περασμένο μήνα, η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην Meta Platforms σταμάτησε να προτείνει πολιτικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε λογαριασμούς που οι χρήστες δεν επιλέγουν να ακολουθούν. Για να γίνει αυτό, το Instagram έχει θέσει αυτόματα τον έλεγχο «πολιτικού περιεχομένου» στο «όριο» στους λογαριασμούς των χρηστών.


«Θέλουμε το Instagram και το Threads να είναι μια εξαιρετική εμπειρία για όλους. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε λογαριασμούς που δημοσιεύουν πολιτικό περιεχόμενο, δεν θέλουμε να μπούμε ανάμεσα σε εσάς και τις δημοσιεύσεις τους, αλλά δεν θέλουμε επίσης να προτείνουμε πολιτικό περιεχόμενο από λογαριασμούς που δεν ακολουθείτε. Έτσι, επεκτείνουμε την υπάρχουσα προσέγγισή μας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το πολιτικό περιεχόμενο - δεν θα προτείνουμε περιεχόμενο σχετικά με την πολιτική στο Instagram και στο Threads. Αν εξακολουθείτε να θέλετε να σας συνιστώνται αυτές οι αναρτήσεις, θα έχετε τον έλεγχο για να τις βλέπετε» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Instagram.


Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ ορισμένων χρηστών, οι οποίοι αισθάνονται ότι το Instagram περιορίζει άσκοπα τον πολιτικό διάλογο σε μια χρονιά που διεξάγονται κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.
Πώς να παρακάμψετε τα νέα όρια του Instagram για το πολιτικό περιεχόμενο


Για να ανοίξετε ξανά την πολιτική «στρόφιγγα» στο Instagram, ανοίξτε την εφαρμογή στο smartphone σας. Στη συνέχεια, πατήστε το μενού με τις τρεις παύλες στην επάνω δεξιά γωνία.
Πλοηγηθείτε στην επιλογή «Ρυθμίσεις και απόρρητο», στη συνέχεια επιλέξτε «Προτιμήσεις περιεχομένου» και, στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού «Πολιτικό περιεχόμενο».
Βρείτε και ενεργοποιήστε την επιλογή «Μην περιορίζετε».
Μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να αρχίσετε και πάλι να βλέπετε αναρτήσεις που σχετίζονται με την κυβέρνηση, τις εκλογές και άλλα πολιτικά θέματα που μοιράζονται από λογαριασμούς που δεν ακολουθείτε να ρέουν μέσα από τη ροή σας.
Με πληροφορίες από Associated Press, Whashington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .