Κυριακή, Μαρτίου 31

Washington Post: Σε ποια ενοίκια θα θέσει πλαφόν αύξησης 10% η κυβέρνηση Μπάιντεν

 Η κίνηση, χαιρετίστηκε από τους υποστηρικτές των ενοικιαστών

Washington Post: Σε ποια ενοίκια θα θέσει πλαφόν αύξησης 10% η κυβέρνηση Μπάιντεν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει νέο πλαφόν στο πόσο μπορούν να αυξηθούν ενοίκια σε ορισμένες οικονομικά προσιτές κατοικίες που επιδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η κίνηση, που χαιρετίστηκε από τους υποστηρικτές των ενοικιαστών και επικρίθηκε από άλλους ειδικούς στον τομέα της στέγασης, περιορίζει το ποσοστό κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να αυξήσουν τα ενοίκια εάν συμμετέχουν σε πρόγραμμα έκπτωσης φόρου για κατοικίες που απευθύνονται σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, οι ετήσιες αυξήσεις ενοικίων θα περιοριστούν στο 10%, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί για περισσότερες από ένα εκατομμύριο κατοικίες.

Ωστόσο, ειδικοί εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι περιορισμένος επειδή, ήδη, πολύ λίγες οικιστικές μονάδες είναι επιλέξιμες για διψήφιες αυξήσεις ενοικίων. Για να λάβουν χρηματοδότηση από την πίστωση φόρου στέγασης χαμηλού εισοδήματος, η οποία είναι το μεγαλύτερο ομοσπονδιακό πρόγραμμα δημιουργίας προσιτών κατοικιών, οι ιδιοκτήτες πρέπει να δεσμεύονται σε ορισμένους κανόνες οικονομικής προσιτότητας. Πρέπει επόσης να τηρούν όρους που δυσκολεύουν τα ενοίκια να ανέβουν κατά 10% σε έναν χρόνο. Το νέο πλαφόν, ωστόσο, διασφαλίζει ότι σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, θα υπάρχει ακόμα ένα ανώτατο όριο.

Οι αρχικές αντιδράσεις ήταν μικτές. Ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της στέγασης εξέφρασαν ανησυχίες ότι το πλαφόν, ακόμη και σε υψηλό επίπεδο, θα αποθαρρύνει τους κατασκευαστές να κατασκευάζουν πιο προσιτές κατοικίες, ειδικά όταν το κόστος κατασκευής είναι ήδη υψηλό. 

.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .