Τετάρτη, Μαρτίου 6

Yπεγράφη η απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία – Δείτε το κόστος και αναλυτικά την ΚΥΑ

Με Άδωνι και Κούλη--Όσοι έχουν λεφτά θα ζήσουν, οι υπόλοιποι σα το σκυλί στ' αμπέλι θα πάνε...

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Οικονομίας για τα απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή για επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Την κοινή ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς.

Με την υπογραφή της ΚΥΑ, ξεκινά άμεσα η εφαρμογή του μέτρου. Στα απογευματινά χειρουργεία, θα γίνονται επεμβάσεις πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ και με κόστος που θα καθορίζεται ανάλογα με την βαρύτητα της επεμβατικής πράξης. Το κόστος, θα κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Στόχος είναι, από τη μία να μειωθούν οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν και από την άλλη να αυξηθούν τα εισοδήματα των γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πόσοι ασθενείς βρίσκονται σε μακρά αναμονή

Αυτήν τη στιγμή το σύνολο των πολιτών που περιμένουν να χειρουργηθούν περισσότερο από 4 και λιγότερο από 12 μήνες, είναι 31.954.

Ο συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων πολιτών στην Λίστα Χειρουργείου στην Ελλάδα, μέχρι και το τέλος του 2023, ανέρχεται στους 102.000 πολίτες.

Το 43% των περιστατικών, αναμένουν για χειρουργική επέμβαση λιγότερο από 4 μήνες. Από 4 έως 12 μήνες περιμένει το 31% της συνολικής Λίστας, ενώ για περισσότερο 12 μήνες αναμένει το 26% των ασθενών.

Η χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ από Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξάλλου, θα επιτρέψει την πραγματοποίηση πάνω από 50.000 χειρουργείων που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και μήνες.

 https://fimotro.gr/ypegrafi-i-apofasi-gia-ta-apogevmatina-cheirourgeia-analytika-oles-oi-plirofories/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .