Παρασκευή, Απριλίου 5

Τέμπη: Με καθυστέρηση 14 μηνών η έρευνα στο ιδιωτικό οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα χώματα

 Η παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Ζούγκλα», αναφέρει ότι θα πρέπει να αναζητήσουν τυχόν χημικές ουσίες

Eιδικοί πραγματογνώμονες από τη Χημική Υπηρεσία της Λάρισας, διορισμένοι από τον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών, πραγματοποιούν ήδη έρευνα στο ιδιωτικό οικόπεδο, όπου o εργολάβος που έκανε εργασίες στον χώρο της σύγκρουσης, άφησε 20 φορτηγά χώμα.

Η παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Ζούγκλα» αναφέρει ότι θα πρέπει να αναζητήσουν τυχόν χημικές ουσίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατόπιν πληροφοριών και σε εκτέλεση σχετικών παραγγελιών μας, εντοπίστηκαν την 21η -3-2024 από αρμόδιους ανακριτικούς υπαλλήλους του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, στη θέση «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού Τεμπών Λάρισας, αδρανή υλικά (χώματα, κορμοί δέντρων) προερχόμενα από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και τα οποία μεταφέρθηκαν και εναποτέθηκαν σε ανοικτό ιδιωτικό χώρο στην ανωτέρω θέση από τις μεσημβρινές ώρες της επόμενης του δυστυχήματος (1-03-2023) έως και μεσημβρινές ώρες της 2 -3-2023 από μεταφορέα που συνέδραμε τις επιχειρούσες δυνάμεις στον τόπο του δυστυχήματος.

Τα συγκεκριμένα υλικά ελήφθησαν από το έδαφος αγρού πλησίον του σημείου σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών και ο όγκος τους υπολογίζεται σε ανάλογο του φορτίου 20-25 φορτηγών, όσα δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά και εναπόθεσή τους στο συγκεκριμένο σημείο από τον μεταφορέα τους. Από τις 21.03.2024 ο χώρος στον οποίο έχουν εναποτεθεί τα υλικά αυτά φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις. Επειδή τα ανωτέρω εναποθέντα στο σημείο αυτό αδρανή υλικά αποτελούν πειστήρια της διεξαγόμενης ανακριτικής μας  έρευνας για το δυστύχημα, είναι αναγκαίο να διερευνηθούν πρωταρχικά για την τυχόν ανακάλυψη ή ανεύρεση χημικών ουσιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγγελία καλεί επί της ουσίας τους διορισμένους χημικούς να ρίξουν φως στο μυστήριο πώς προκλήθηκε η μεγάλη έκρηξη μετά τη σύγκρουση ,με δεδομένο ότι υπάρχουν καταγγελίες για παράνομο φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Το πρόβλημα είναι ότι η έρευνα αυτή γίνεται μετά από 14 μήνες με ό,τι  αυτό συνεπάγεται, ενισχύοντας τις καταγγελίες των συγγενών για λάθη και παραλείψεις στην έρευνα εξ αρχής.

Μάλιστα ο εργολάβος στην κατάθεσή του στον Εφέτη Ανακριτή επεσήμανε ότι ο χώρος δεν φυλάσσεται και είναι εκτεθειμένος τόσους μήνες στις καιρικές συνθήκες και ειδικά στην επέλαση του Daniel. Αποκαλύπτει όμως και την πλήρη ασυννενοησία εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

«Με τα μηχανήματα της εταιρείας μου φτιάξαμε, διαμορφώνοντας το έδαφος, μία χωμάτινη ράμπα και μία χωμάτινη εξέδρα από την αριστερή πλευρά του χώρου του ατυχήματος δηλαδή από την πλευρά της κοιλάδας των Τεμπών, προκειμένου να ανέβουν μέσω της ράμπας αυτής στην εξέδρα οι τηλεσκοπικοί γερανοί και να επιχειρούν από εκεί σηκώνοντας τα βαγόνια. Φτιάξαμε  ουσιαστικά με έναν φορτωτή μία πρόσβαση για αυτούς σε έναν εγκαταλελειμμένο αγρό που βρισκόταν δίπλα από το σημείο που είχαν πέσει τα βαγόνια, μέσα στον οποίο υπήρχαν ελιές, αμυγδαλιές και πουρνάρια. Τον αγρό αυτόν πριν κάνουμε την επέμβαση τον είχαν ελέγξει οι Πυροσβέστες. Τα χώματα αυτά και τα ξεριζωμένα δέντρα τα μετέφερα εκεί από δική μου πρωτοβουλία αφού δεν ήξερα που να τα πάω. Τυχαία επέλεξα να τα πάω εκεί, θα μπορούσα να τα έχω πετάξει. Μετά τις μεσημβρινές ώρες της 2-03-2023 δεν θυμάμαι ακριβώς πότε, μας είπαν από την αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο και φυλούσαν τον χώρο, ό,τι απομακρύνεται από το σημείο του ατυχήματος να μεταφέρεται στο Κουλούρι και η μεταφορά γινόταν πάντα με συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας».

Η έρευνα θα γίνει παρουσία  των δικαστικών πραγματογνωμόνων που έχουν ορισθεί στην υπόθεση, αστυνομικών και τεχνικών συμβούλων. Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι τι θα βρουν μετά από 14 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .