Πέμπτη, Απριλίου 4

Καλά κρατεί η ακρίβεια στην Ελλάδα – Στο 3,4% στην Ελλάδα για το Μάρτιο, στο 2,4% στην Ευρωζώνη

 Πάνε στράφι τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της κυβέρνησης

Καλά κρατεί η ακρίβεια στην Ελλάδα παρά τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της κυβέρνησης, αφού ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για το μήνα Μάρτιο ενισχύθηκε, σύμφωνα με τη  Eurostat, ενώ στην Ευρωζώνη υποχώρησε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στη χώρα μας έκλεισε στο 3,4%, ενώ τον Φεβρουάριο ήταν στο 3,1%.


Αντίθετα στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός υποχώρησε από το 2,6% στο 2,4% φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.  Πληροφοριακά στο 2,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, 1,3% στην Ιταλία, κάτω από το 3% στη Γαλλία και στο 3,2%  στην Ισπανία.

Τις πρώτες θέσεις έχουν οι υπηρεσίες και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός. Για πρώτη φορά λοιπόν, μετά από πολλούς μήνες σε επίπεδο Ευρωζώνης ο πληθωρισμός στα τρόφιμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα συγκριτικά με τον πληθωρισμό στις υπηρεσίες. Τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, έναντι 1,6% τον Φεβρουάριο) και η ενέργεια (-1,8%, έναντι -3,7% τον Φεβρουάριο) ακουλουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .