Δευτέρα, Απριλίου 15

Αλήθεια ή μύθος ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

 Οι κανόνες για το νερό και την υγεία δεν είναι όλοι ίδιοι για όλους

Αλήθεια ή μύθος ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα;
Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη βελτίωση πολλών προβλημάτων υγείας.

Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να πίνουμε όλοι 8 ποτήρια την ημέρα.

Μερικά πράγματα καλό είναι να τα διασταυρώνουμε πριν τα πιστέψουμε. Υπάρχουν πολλοί μύθοι εκεί έξω σχετικά με την διατροφή και την υγεία μας.

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε παίρνοντας διατροφικές συμβουλές από τους παππούδες και τους γονείς μας, που θεωρούσαμε a priori σωστές και δεν μπήκαμε ποτέ στην διαδικασία να τις επαληθεύσουμε.

Οι περισσότερες από αυτές τις συμβουλές είναι μύθοι και δεν έχουν επιστημονική βάση. Έτσι γίνεται και με το νερό. Μας έχουν τρελάνει με το πόσο καλό κάνει να πίνουμε πολύ νερό και πως αν δεν πίνουμε νερό θα έχουμε τεράστια προβλήματα στην υγεία μας.

Και μετά έρχεται και ο μύθος με τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Παιδιά ηρεμήστε, δεν ισχύουν όλα για όλους και καλό είναι να μην γενικεύουμε. Οι κανόνες για το νερό και την υγεία δεν είναι όλοι ίδιοι για όλους.

Δεν πρέπει να πλακωνόμαστε στα νερά χωρίς λόγο. Ο βασικός δείκτης είναι το χρώμα των ούρων σας. Τα ούρα ενός καλά ενυδατωμένου οργανισμού έχουν ανοιχτό κίτρινο, σχεδόν διάφανο, χρώμα.

Χρήσιμη συμβουλή: Ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, όσοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και τα άτομα με έντονη σωματική δραστηριότητα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από σωστή ενυδάτωση. Και δεν είναι μόνο νερό που μπορεί κανείς να πίνει, υπάρχουν τόσα και τόσα άλλα υγρά και ροφήματα εκεί έξω.

Ροφήματα και αφεψήματα από βότανα, φρούτα και λαχανικά χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Το αρωματισμένο νερό με φλούδες από αγγούρι και εσπεριδοειδή είναι επίσης ένας καλός τρόπος να πίνετε πιο ευχάριστα περισσότερο νερό.

Χρήσιμη συμβουλή: Φάτε…το νερό σας. Ενισχύστε την ενυδάτωση του οργανισμού σας προσθέτοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Ιδανικές επιλογές είναι το αγγούρι, οι ντομάτες, το καρπούζι και το πεπόνι.


Δεν είναι ανάγκη να πίνεις ακριβώς 8 ποτήρια νερό, σίγουρα πρέπει να αφυδατώνεσαι αλλά ό,τι γίνεται ρουτίνα μετά καταντάει και κακό για την υγεία μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .