Τρίτη, Απριλίου 9

Δημοσκόπηση ALCO: Μόνο το 27% των πολιτών θεωρεί ότι «η κυβέρνηση δεν είναι αλαζονική»! – Για «λουδοβικισμό» κατηγορείται από το 63%!

 Το 72% εκτιμά ότι η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα !

Δημοσκόπηση ALCO: Μόνο το 27% των πολιτών θεωρεί ότι «η κυβέρνηση δεν είναι αλαζονική»! – Για «λουδοβικισμό» κατηγορείται από το 63%!
Στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO καταγράφονται ισχυρά μηνύματα κοινωνικής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης.
  • Το 63% συμφωνεί η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία και «λουδοβικισμό», έναντι 27% που δηλώνει ότι αυτό δεν συμβαίνει!
  • Το 72% εκτιμά ότι η ακρίβεια στα τρόφιμα καθημερινά επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ευθύνεται γι αυτό. Άλλωστε ο ΟΟΣΑ ανακήρυξε «τέταρτη πιο ακριβή χώρα στον κόσμο την Ελλάδα»!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κεφαλαιοποιεί ιδιαίτερα την κυβερνητική φθορά, καθώς στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από άλλο κόμμα, το 44% απαντά «από κανένα». Το 13% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 12% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 8% άλλο κόμμα και το 13% δεν απαντά.

Η ΝΔ χάνει 4 μονάδες από τη συσπείρωσή της και κινείται στο 61%. Οι απώλειές της είναι κυρίως προς Ελληνική Λύση (7%), Νίκη (4%), αποχή (4%), Δημοκράτες (3%) και σε αδιευκρίνιστη ψήφο το 15%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη συσπείρωσή του κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στο 58%, ενώ αιμορραγεί προς τη Νέα Αριστερά (11%), προς αδιευκρίνιστη ψήφο (10%), προς ΠΑΣΟΚ (7%), προς ΚΚΕ (5%), προς Πλεύση (3%), προς Κόσμο του Π. Κόκκαλη (2%) και προς άλλο κόμμα σε ποσοστό 3%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 4 μονάδες από τη συσπείρωσή του στην προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 76%. Οι διαρροές είναι αδιευκρίνιστες (12%), προς αποχή (3%) και κυρίως προς το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου (ποσοστό 5%).

Την ίδια ώρα το 34% απαντά ότι το ενδιαφέρουν αρκετά οι ευρωεκλογές, το 24% πολύ, το 30% λίγο και το 12% καθόλου.

Παράλληλα, ένα ποσοστό 63% συμφωνεί με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία, έναντι 27% που δηλώνει ότι διαφωνεί.

Τέλος, το 72% εκτιμά ότι η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται, έναντι 9% που πιστεύει ότι βελτιώνεται και 16% ότι παραμένει σταθερή.

Από το β’ μέρος της δημοσκόπησης προκύπτει ότι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη -τόσο στο σύνολο όσο και στους ψηφοφόρους της ΝΔ- παραμένουν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο Ν. Δένδιας με 35% και ο Κ. Πιερρακάκης με 14% είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί.


Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Ν. Δένδιας συγκεντρώνει 55% και ο Κ. Πιερρακάκης 1%.

  pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .