Σάββατο, Απριλίου 27

Τι τρέχει με το «ψεύτικο μπότοξ» που κάνει τους πάντες να αρρωσταίνουν;

Τα ψεύτικα botox εμφανίστηκαν σε 11 πολιτείες και έχουν προκαλέσει θολή όραση, δύσπνοια και ακόμη και ξηροστομία.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν αυτή την εβδομάδα συμβουλές για την υγεία, προειδοποιώντας τους ανθρώπους για το ψεύτικο Botox, το οποίο έχει προκαλέσει την εμφάνιση ασθενειών σε 22 άτομα σε 11 πολιτείες από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όχι μόνο το άτομο θα πρέπει να έχει άδεια, αλλά και να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο, διότι στο τέλος της ημέρας, πρόκειται για δηλητήριο, για τοξίνη»

Σύμφωνα με το CDC, «όλα τα άτομα με συμπτώματα ήταν γυναίκες ηλικίας 25 έως 59 ετών. Όλοι ανέφεραν ότι έλαβαν ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης [γνωστή και ως Botox] από μη αδειοδοτημένα ή μη εκπαιδευμένα άτομα ή σε χώρους μη υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών ή σπα».

«Οι αναγνώστες δεν πρέπει να ανησυχούν για το αληθινό Botox»

Το Botox που προκαλεί ασθένειες στους ανθρώπους είναι απομίμηση και αγοράστηκε από μη αδειοδοτημένες πηγές, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Οι άνθρωποι ανέφεραν αντιδράσεις όπως προβλήματα όρασης, δυσκοιλιότητα, δύσπνοια, ξηροστομία και δυσκολία στο να σηκώσουν το κεφάλι τους και άλλα. Ορισμένοι άνθρωποι χρειάστηκαν ακόμη και νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Επειδή είναι τόσο δημοφιλής και τόσοι πολλοί άνθρωποι τη θέλουν, υπάρχει αυτή η αγορά για να γίνει μια «συμφωνία» που τελικά δεν είναι συμφωνία»

«Οι άνθρωποι παρουσιάζουν κατά βάση συμπτώματα της υπερβολικής ποσότητας μπότοξ – αλλαντίαση»,δήλωσε στη HuffPost ο Dr. Jimmy C. Sung, πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός και ιδρυτής του Tribeca Aesthetic στη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε ότι οι ποιοτικοί έλεγχοι από τους οποίους περνάει το γνήσιο Botox δεν πραγματοποιούνται για αυτό το παραποιημένο προϊόν.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η λήψη Botox είναι μια ιατρική διαδικασία και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Το προϊόν είναι εγκεκριμένο από τον FDA για τη θεραπεία ρυτίδων, ημικρανιών και για πολλά άλλα, δήλωσε στη HuffPost ο Dr. Deeptej Singh, πιστοποιημένος δερματολόγος και ιδρυτής του Sandia Dermatology στο Νέο Μεξικό. Είναι περισσότερο γνωστό για τη θεραπεία των ρυτίδων του μετώπου, των ποδιών της χήνας και των ρυτίδων συνοφρύωσης, τις οποίες αμβλύνει προσωρινά.

«Οι αναγνώστες δεν πρέπει να ανησυχούν για το αληθινό Botox, επειδή το πραγματικό Botox … περνάει από διάφορα στάδια διασφάλισης ποιότητας και το πραγματικό Botox δίνει σταθερά, αξιόπιστα και ασφαλή αποτελέσματα», δήλωσε ο Singh.

Μην δελεάζεστε από φθηνά προϊόντα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, οι ενέσεις όπως το Botox είναι η πιο δημοφιλής ελάχιστα επεμβατική θεραπεία στη χώρα. «Επειδή είναι τόσο δημοφιλής και τόσοι πολλοί άνθρωποι τη θέλουν, υπάρχει αυτή η αγορά για να γίνει μια «συμφωνία» που τελικά δεν είναι συμφωνία», εξήγησε ο Singh.

Τα συμπτώματα που παρατηρούνται σε όλες τις ΗΠΑ οφείλονται σε αυτό το γεγονός. Ορισμένοι πάροχοι μπορεί να δελεαστούν από φθηνότερα προϊόντα, τα οποία μπορεί να καταλήξουν να είναι παραποιημένα – και αυτό μπορεί να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων υγείας.

«Όλα τα φάρμακα είναι σχετικά ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα», δήλωσε ο Sung. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όχι μόνο το άτομο θα πρέπει να έχει άδεια, αλλά και να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο, διότι στο τέλος της ημέρας, πρόκειται για δηλητήριο, για τοξίνη».

*Με πληροφορίες από Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .