Τετάρτη, Απριλίου 10

Λαϊκές αγορές: Έλληνες παραγωγοί ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ τις άδειες! Τι έρχεται σε σχέση με τα τρόφιμα

laiki_trofima-768x512

«Και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα οι λαϊκές αγορές έχουν μείνει μισές. Δεν βγαίνει το μεροκάματο»

Δυστυχώς η παραγωγή και η πώληση τροφίμων συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια με το απαισιόδοξο σενάριο να αναφέρει πως στο τέλος θα επικρατήσουν οι πολυεθνικές και ένα κέντρο διαχείρισης θα διαμοιράζει τα άκρως

απαραίτητα με πρόσχημα την κρίση, κατά πολλούς τεχνητή!

Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, είναι πως όλο και περισσότεροι παραγωγοί τροφίμων παραδίνουν τις άδειές τους για τις λαϊκές αγορές λόγω του κόστους παραγωγής αλλά και του κόστους μετακίνησης, ενώ ήδη οι πάγκοι έχουν μειωθεί εμφανώς.

Κύμα παράδοσης αδειών παρατηρείται, μεταξύ των άλλων, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ο Α. Δερετζής, πρόεδρος συνομοσπονδίας πωλητών λαϊκών αγορών μιλώντας στο OPEN αναφέρει πως «και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα οι λαϊκές αγορές έχουν μείνει μισές. Όλο αυτό συμβαίνει γιατί έχουν ανέβει πάρα πολύ τα έξοδα και τα έσοδα μειώνονται συνεχώς. Όταν δεν βγαίνει το μεροκάματο, γιατί να έρθει; Τα παρατάει. Γιατί να χρωστάει; Συνεχώς χρεωνόμαστε ειδικά τώρα με τα τεκμαρτά που έχουν μπει. Όλο προσπαθούμε να έχουμε χαμηλά τις τιμές γιατί προσπαθούμε να πουλήσουμε με ποσότητα. Πρέπει να πουλήσουμε πολλά κιλά για να βγάλουμε το μεροκάματο. Αν αυξήσουμε κι άλλο τις τιμές… εδώ δεν αγοράζουν που δεν αγοράζουν».

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν αυξηθεί όλα και συνεχώς αυξάνονται. Τώρα τα διόδια. Δεν είχαμε αυξήσεις στα πετρέλαια, στην ενέργεια;», επισήμανε.

Τέλος για τα POS στις λαϊκές αγορές ανέφερε πως «σχεδόν όλοι έχουν βάλει και μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει βάλει το 100%» αν και πολλοί πολίτες πληρώνουν ακόμα με κέρματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .