Παρασκευή, Απριλίου 26

Παρελθόν, παρόν, μέλλον

Παρελθόν, παρόν, μέλλον

Το χθες έγινε παρελθόν, έσβησε όπως ένα όνειρο φευγαλέων αντιθέσεων ... αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, μερικές φορές και νοσταλγία..

Το σήμερα σπασμένη ισορροπία, καταπίεση, σε αναγκάζει να είσαι σε μια συνεχόμενη εγρήγορση, γίνεται καθημερινός βρόγχος που σε πνίγει. Γέφυρα ελπίδας το αύριο, το μέλλον. Το μέλλον σκοτεινός καθρέφτης που θα μπορούσε να λέγεται

κι ελπίδα, φυλακισμένο σε άβατο πανύψηλο πύργο που το φρουρούν ακοίμητες οι κόρες του χρόνου οι ώρες... Απροσπέλαστο, ανθρώπινο μάτι δε το βλέπει...μόνο το φαντάζεται και περιμένει την εμφάνισή του! Ένα αίνιγμα που λύνεται συν τω χρόνω...

Παρελθόν, παρόν, μέλλον, συνθέτουν αυτό που αποκαλούμε ζωή. Μη ξοδεύεις το τώρα για το αύριο, κάνε το χρόνο δικό σου, ζήσε, μην αφήνεις κανέναν να σου κλέψει ούτε μια ώρα, ζήσε τη ζωή όπως εσύ την έχεις ονειρευτεί, μια ευκαιρία έχεις δεν σου ξαναδίνεται άλλη, η ζωή είναι πολύτιμη, και η κάθε στιγμή της ανεπανάληπτη , μη συμβιβάζεσαι στα πρέπει των άλλων, μη παγιδεύεσαι σε κοινωνικά καλούπια που σου επιβάλουν. Εσύ είσαι ο συγγραφέας, ο πρωταγωνιστής και ο σκηνοθέτης της ζωής σου, γράψε τον ρόλο που εσύ ονειρεύτηκες και ζήσε με πάθος.

Κάνε αυτό που πραγματικά εσύ επιθυμείς για να μπορείς να ισχυριστείς κάποτε, όταν έρθει εκείνη η ύστατη ώρα, ότι έζησες τη ζωή όπως εσύ ήθελες ,και ότι το δώρο που σου χαρίστηκε το χάρηκες, γιατί η ζωή ένα δώρο είναι.. και είναι μοναδικό!

Μαρίζα Τσιτμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .