Πέμπτη, Απριλίου 18

“Αντάλλαξαν” τον Μπελέρη με το Κόσοβο!


Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πιο... κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα μετά από την απόρριψη τροπολογιών που προτάθηκαν από τη Σερβία, Ιταλούς και Ούγγρους βουλευτές, οι οποίες ζητούσαν την ίδρυση της Ένωσης Δήμων με Σερβική πλειοψηφία ως προϋπόθεση για την ένταξη.

Με 131 θετικές ψήφους, 29 αρνητικές, 11 αποχές, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση υπερψήφισε την πρόταση. Η πρόταση για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου έλαβε την υποστήριξη της εισηγήτριας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία στην έκθεσή της τόνισε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Τέσσερις στους πέντε Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου. Αυτοί είναι: Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Σταμάτης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Καταψήφισε μόνο η Νίνα Κασιμάτη. Απείχαν από την ψηφοφορία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.


Το ΚΚΕ για την ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νωρίτερα, η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχαν επίσης ψηφίσει υπέρ της αίτησης ένταξης του Κοσσυφοπεδίου.

Η τελική απόφαση για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου εναπόκειται στο Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση τον Μάιο.

– «Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας. Ντροπή σας»Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου, σφοδρή επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος κατηγόρησε την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ότι άλλαξε στάση, μετά από ένα τηλεφώνημα και παραιτήθηκε από τον όρο η Πρίστινα να εφαρμόσει πρώτα την Ένωση Σερβικών Δήμων (ZSO).

Όπως αναφέρει το σερβικό telegraf.rs, ο πρόεδρος της χώρας σε διάγγελμά του από το Παλάτι της Σερβίας, ανέφερε ότι γνωρίζει ποιος «έδωσε την εντολή». «Ξαφνικά μετάνιωσε (…) Μετά θυμήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σημαντικό. Μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας» είπε.

Ο Βούτσιτς είπε ακόμα ότι οι δυτικοί νομικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι το ZSO δεν είναι μόνο ένα εσωτερικό ζήτημα, αλλά μια διεθνής νομική υποχρέωση της Πρίστινα. «Στη συνέχεια έλαβαν μια επιστολή από τον Κούρτι και τον Οσμάνι με την οποία αναλαμβάνουν να σχηματίσουν το ZSO, μόλις γίνουν δεκτοί ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Λένε ψέματα για χιλιοστή φορά. Και η ουσία είναι ότι όσοι το εγκρίνουν, ξέρουν ότι λένε ψέματα. Και δείτε το παράδοξο, όπως και με το πρώτο ραντεβού. Είναι πιθανό η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να πραγματοποιηθεί την 11η επέτειο, στις 18 ή 19 Απριλίου, 11 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Βρυξελλών και τη μη συγκρότηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακριβώς για να δείτε ότι το παιχνίδι με τα ”ραντεβού” δεν είναι τυχαίο: Νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώσουν τους Σέρβους για πάντα» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του, στο οποίο αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Κοσσσυφοπεδίου.

https://thefaq.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .