Τρίτη, Απριλίου 23

Μητσοτάκης: Συνεχής ο αγώνας κατά της ακρίβειας – Έχουμε πια... πτώση τιμών!

ΣΧΟΛΙΟ: Τη πτώση που την είδε και δεν τη βλέπουμε εμείς όσο κι αν ψάχνουμε; _ Έτσι του είπαν, έτσι λέει !

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «σε μία σειρά από προϊόντα υπάρχουν τιμές... χαμηλότερες από πέρσι».

Τη λαχαναγορά του Ρέντη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των στοχευμένων περιοδειών του στην Αττική, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας – και ενόψει Πάσχα – και στις δηλώσεις του, ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι όλοι οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές. Πρόσθεσε δε ότι ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι συνεχής καθώς και ότι... «έχουμε πια πτώση τιμών».

«Ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης»

«Αγωνιζόμαστε με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες και χαμηλότερες με τις περσινές. Χαίρομαι ότι σε μία σειρά από προϊόντα υπάρχουν τιμές χαμηλότερες από πέρσι και όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα τόσο περισσότερο επενδύουν και οι οι επαγγελματίες μας σε υποδομές.

Ο αγώνας κατά της ακρίβειας έχω πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής έχουμε όμως τώρα εξαιρετικά δείγματα ότι ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης και σε αρκετά προϊόντα έχουμε πλέον και μειώσεις τιμών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από έλεγχο σε 40 βασικά φρούτα και λαχανικά, διαπιστώνονται μειώσεις σε 23 προϊόντα, αυξήσεις σε 10, ενώ σταθερές παραμένουν οι τιμές σε 7

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «πως πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει εμπράκτως τα νοικοκυριά και θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε πρόσφορο εργαλείο προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές προς όφελος των καταναλωτών».

Ο ίδιος είπε, ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από έλεγχο σε 40 βασικά φρούτα και λαχανικά, διαπιστώνονται μειώσεις σε 23 προϊόντα, αυξήσεις σε 10, ενώ σταθερές παραμένουν οι τιμές σε 7.

«Η πτωτική αυτή τάση αποδεικνύει πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και περισσότερο η παρέμβαση για την καθαρή τιμή απ’ το χωράφι στο ράφι αποφέρει καρπούς» είπε ο κ. Μαρινάκης.

https://www.in.gr/2024/04/22/politics/epikairotita/mitsotakis-synexis-o-agonas-kata-tis-akriveias-exoume-pia-ptosi-timon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .