(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 13:35): Πρώτα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΕΣΥ και τώρα το παραδίδει στον ιδιωτικό τομέα αφού κατατίθεται προς ψήφιση το ν/σ για τους ιδιώτες γιατρούς.

Ένα ΕΣΥ το οποίο όλοι οι Έλληνες πολίτες «χρυσοπλήρωσαν» επί δεκαετίες και θα συνεχίσουν να το κάνουν για να μην έχουν

αυτό που δικαιούνται, δηλαδή δωρεάν δημόσια υγεία.

Η τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να διενεργούν χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής (26/4).

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής , μεθαύριο, Μεγάλη Δευτέρα.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο όπου αποκαλύπτεται ότι ακόμα και ο πατέρας ενός βουλευτή, όπως στην περίπτωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνου, ο Έλληνας πολίτης λαμβάνει κάκιστη ιατρική περίθαλψη και δεν γνωρίζει εάν θα βγει ζωντανός από ένα κρατικό νοσοκομείο στην περίπτωση που του συμβεί κάτι σοβαρό.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ «έχασε» τελικά τον πατέρα του και καταλογίζει ευθύνες στους γιατρούς του κρατικού «Αττικού Νοσοκομείου», ενώ η οικογένειά του έχει καταγγείλει πως έδωσε και «φακελάκι» των 500 ευρώ σε καθηγητή Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του.

Όπως δήλωσε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου για το «φακελάκι» που έδωσε στον γιατρό «το πήρε ευχαρίστως». «Το πήρε για να καλυτερεύσει την ζωή του άντρα μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι τον πέθανε. Σας τα είπα όπως είναι τα πράγματα. Εγώ ήμουν δίπλα στον άντρα μου. Έπρεπε να πάει σε Μονάδα Υψηλής Φροντίδας».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τις αποκαλύψεις του Γιάννη Καλλιάνου.

Το ζήτημα είναι ότι άπαντες ξέρουν και γνωρίζουν πως δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να «συναναστράφηκε» από ανάγκη με το ΕΣΥ, που να μην έδωσε «φακελάκι» είτε για θέμα υγείας του ιδίου είτε για θέμα υγείας συγγενή του.

Μια νέα ανάρτηση, έκανε σήμερα ο Γιάννης Καλλιάνος, με την οποία επιβεβαιώνει ότι θα κινηθεί νομικά κατά των γιατρών του κρατικού νοσοκομείου.

«Όλα θα πάρουν το δρόμο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου, για να ανακουφιστεί και η ψυχούλα του και εμείς ως οικογένεια», τόνισε μεταξύ άλλων.

Έτσι λοιπόν αφού έχουν δημιουργήσει όλο αυτό το χάος στην δημόσια υγεία η οποία έχει καταντήσει να είναι πιο δαπανηρή για τους Έλληνες από το να νοσηλευόντουσαν στον ιδιωτικό τομέα, προχωρούν στο αμέσως επόμενο βήμα που είναι να την παραδώσουν στους ιδιώτες!

Με τις διατάξεις της τροπολογίας παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι ιδιώτες ιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ υποχρεούνται να καλύπτουν τις κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που προκύπτουν από τη συνεργασία τους με αυτό, ιδίως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεις του πάσης φύσεως προσωπικού.