Τετάρτη, Απριλίου 24

Με κάταγμα στη μύτη και διάστρεμμα στη γνάθο ο Β. Γραμμένος

 Βγήκε πριν από λίγο από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ο Βασίλης Γραμμένος, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί για εξετάσεις μετά την επίθεση πο...


Βγήκε πριν από λίγο από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ο Βασίλης Γραμμένος, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί για εξετάσεις μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όπως έκανε γνωστό διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, ο Βασίλης Γραμμένος διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και διάστρεμμα στη γνάθο (υπεξάρθρημα) μεταξύ άλλων. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης θα βάλει νάρθηκα στο χέρι καθώς υπέστη και ρήξη στον καρπό, ενώ του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια δέκα ημερών.

Μετά την επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στον Βασίλη Γραμμένο, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών κρατήθηκε στο φρουραρχείο, με εντολή του Κωνσταντίνου Τασούλα.Στη συνέχεια προσήχθη στη ΓΑΔΑ, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι «όποιος με βία η απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση παράλειψη η ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, ο δράστης της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης παραπέμπεται για αυτόφωρο κακούργημα, διότι προβλέπεται κάθειρξη.
«Έδωσα εντολή στη φρουρά της Βουλής να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της δεύτερης εκδοχής του άρθρου 157, η εκδοχή της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος», επεσήμανε ακόμα ο Κωνσταντίνος Τασούλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .