Τρίτη, Απριλίου 9

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι απελπισμένοι Ουκρανοί έπληξαν πάλι το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια – Κίνδυνος πυρηνικού ολοκαυτώματος

 10 μόλις λεπτά αφού είχαν αποχωρήσει οι διεθνείς παρατηρητές

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι απελπισμένοι Ουκρανοί έπληξαν πάλι το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια – Κίνδυνος πυρηνικού ολοκαυτώματος
Άλλο ένα πλήγμα από ουκρανικό drone πραγματοποιήθηκε με στόχο τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σήμερα για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων 24ώρων.

Η Ουκρανία αρνείται ότι είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις με drones στον πυρηνικό σταθμό τις

τελευταίες τρεις ημέρες.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τρεις τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), έθεσαν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις αυτές προέρχονται από την Ουκρανία και τις θεωρεί πολύ επικίνδυνες, αφού θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών διέψευσε ότι το Κίεβο ενέχεται σε επιθέσεις εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων. «Η θέση της Ουκρανίας είναι σαφής και αδιαμφισβήτητη – δεν αναλαμβάνουμε στρατιωτική δράση, ούτε προβοκάτσιες, σε πυρηνικές εγκαταστάσεις», είπε ο Άντριι Γιούσοφ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι η επίθεση διαπράχθηκε μόλις 10 λεπτά αφού είχε περάσει από τον σταθμό η αντιπροσωπεία του ΙΑΕΑ.


Την Πέμπτη πρόκειται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΙΑΕΑ, την οποία συγκάλεσε η Ρωσία, για να συζητηθούν οι επιθέσεις στη Ζαπορίζια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .