Παρασκευή, Απριλίου 19

«Βόμβα» στα θεμέλια της ΝΔ από το αυτοαποκαλούμενο «πολιτικό παιδί» του Σαμαρά – Ο «γαλάζιος» απατεώνας που ξάφρισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

 Μηνύσεις και καταγγελίες για υπεξαίρεση σε βάρος πολιτών από τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη που διεκδικούσε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Σαν «βόμβα» έσκασε πριν από λίγο καιρό η είδηση ότι υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ εξαπάτησε πολίτες μέσω ανύπαρκτων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, επικαλούμενος της υψηλές διασυνδέσεις του στο κόμμα, καταφέρνοντας να τσεπώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, αυτοαποκαλούμενος «πολιτικό παιδί» του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διεκδίκησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αποκαλύφθηκε, σε βάρος του έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τουλάχιστον πέντε πολίτες.

Ο Α. Μουστόγιαννης, σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για πλαστογραφία, έχει μηνυθεί για απάτη από πολίτες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Πέτρος Κουσουλός. Χρησιμοποιώντας  δυνατά ονόματα της ΝΔ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Κυρανάκης που τον αποθέωναν προεκλογικά, ο ίδιος κατάφερε να πείσει τα θύματά του να του καταθέσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αλλά και να του δώσουν μαύρο χρήμα προκειμένου να λάβουν επιδοτήσεις από… ανύπαρκτα ΕΣΠΑ. Μάλιστα, ο ίδιος είχε επινοήσει έναν φανταστικό υπάλληλο μέσα στο υπουργείο Ανάπτυξης, με το όνομα Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωνε στα θύματα ότι η αίτησή τους καταχωρήθηκε με… επιτυχία.

Μάλιστα, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Αγία Παρασκευή, είχαν βρεθεί τότε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Άννα Καραμανλή, ο Βασίλης Οικονόμου, και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Κι ενώ οι εισαγγελικές αρχές είχαν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες, ο Μουστόγιαννης συνέχιζε την πολιτική του δράση.

Ο ίδιος είχε καταφέρει να στήσει την κομπίνα του παρουσιάζοντας στα θύματά του φωτογραφίες στις οποίες πλήθος στελεχών της ΝΔ πόζαρε δίπλα του. Ο ίδιος διατηρούσε στενές σχέσεις με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία στη συνέχεια βρέθηκε έκθετη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων.

Σημειώνεται ότι υποψήφια με την παράταξή του, ήταν και η παρουσιάστρια Άννα Μαρία Λογοθέτη, θερμή υποστηρίκτρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφού έπειθε τα θύματά τους ότι θα τους βοηθήσει να κερδίσουν πακτωλό χρημάτων για τις επιχειρήσεις τους, στη συνέχεια τους ζητούσε να του καταθέσουν προκαταβολή είτε μετρητά, τα οποία λάμβανε ο ίδιος μέσω τρίτων. Στη συνέχεια τα θύματά του λάμβαναν επιβεβαιωτικό email από τον υποτιθέμενο υπάλληλο του υπουργείο Ανάπτυξης, ο οποίος δεν χρησιμοποιούσε κάποιο επίσημο email, αλλά το «geoiliop1984@gmail.com».

Όσο περνούσε ο καιρός και τα θύματά του δεν λάμβαναν πίσω ούτε ευρώ, άρχισαν τα «όργανα», με τον Μουστόγιαννη να τους καθησυχάζει ότι η εκταμίευση των χρημάτων έχει κολλήσει λόγω γραφειοκρατίας.

«Μου έφαγε 120.000 ευρώ» κατήγγειλε η κυρία Βίκυ Πιπερίδου μιλώντας στην εκπομπή του Οpen «Ανοιχτές Υποθέσεις». Η ίδια πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε από γνωστό της για την υπόθεση του Ωδείου το 2012, όταν ο Μουστόγιαννης υπεξαίρεσε 20.000 ευρώ και τελικά αναγκάστηκε να τα δώσει πίσω, φεσώνοντας έναν οικογενειακό φίλο που του δάνεισε τα χρήματα προκειμένου να τα επιστρέψει.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
Μουστόγιαννης υπεξαίρεσε 20.000 ευρώ και τελικά αναγκάστηκε να τα δώσει πίσω, φεσώνοντας έναν οικογενειακό φίλο που του δάνεισε τα χρήματα προκειμένου να τα επιστρέψει.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Οι μηνύσεις

Όπως αναφέρει στη μήνυσή της η πρώην υποψήφια με τον συνδυασμό του Μουστόγιαννη, κυρία Φωτούλα Δρούλια, ο υποψήφιος τότε δήμαρχος κατάφερε να της υφαρπάξει 24.500 ευρώ: «Μου πρότεινε τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο που ετοίμαζε για την παράταξή του ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, δηλαδή να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος αφού ως εκπαιδευτικός θα ήμουν ιδιαίτερα αποδεκτή στους ψηφοφόρους, όπως μου είπε, πρόταση που αποδέχτηκα… Εμφανίζοντας μια πρωτόγνωρη οικειότητα στο πρόσωπό μου, άμεσα έβαλε σε ενέργεια το απατηλό του σχέδιο εξαπάτησής μου με την παράσταση αναληθών γεγονότων ως αληθών. Έτσι στις 8 Φεβρουαρίου 2023 αρχικά μου είπε πως θα μπορούσε να με βοηθήσει σε κάτι αν προλάβαινε μια προθεσμία, προκαλώντας τη δική μου απορία, αφού καμία βοήθεια δεν του είχα ζητήσει…».

Σύμφωνα με τη μηνύτρια, ο ίδιος της έταξε επίδομα από το ΕΣΠΑ ύψους 50.000 ευρώ και της μιλούσε για προγράμματα από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω κορωνοϊού, ενώ της είπε ότι είναι τυχερή που γνώρισε τον κατάλληλο άνθρωπο. «Όλα τα ανωτέρω όμως ήταν αναληθή και αποκυήματα της φαντασίας του που εξυπηρετούσαν το εγκληματικό του σχέδιο για την εξαπάτησή μου και πρόκληση βλάβης μου επ’ ωφελεία του…» αναφέρει η ίδια.

Εξαπάτησε και γνωστό επειχειρηματία

Σε μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του Μουστόγιαννη ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Αγραφιώτης, αναφέρει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει συνολικά 46.700 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση ο πολιτικός απατεώνας έδρασε με παρόμοιο τρόπο, ενώ μάλιστα, σύμφωνα με τη μηνυτή ο οποίος παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο στο οποίο τον είχε συμπεριλάβει ο Μουστόγιαννης, κατάφερε να του αποσπάσει χρήματα και για να του λύσει υποτίθεται ένα θέμα που αφορούσε τη διαμονή της κόρης του στη χώρα μας.

«…Στη συζήτηση αυτή μας είπε ότι γνωρίζει υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα ο ίδιος εργαζόταν για 4 έτη στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, του οποίου επαιρόταν ότι ήταν «πολιτικό παιδί». Συνεχίσαμε την κουβέντα μας περί πολιτικής και του κόμματος του οποίου είμαστε κοινοί υποστηρικτές και μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του… Μετά από λίγες ημέρες μου απέστειλε γραπτό μήνυμα να συναντηθούμε για καφέ. Πράγματι βρεθήκαμε στην ίδια καφετέρια και συζητήσαμε κυρίως για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπου μου γνωστοποίησε ότι διατηρεί εταιρεία επικοινωνίας και ότι αναλαμβάνει δημόσια έργα, ενώ συνεχώς ανέφερε πολιτικά πρόσωπα με τα οποία είχε στενές πολιτικές επαφές και τον στήριζαν, και φαινόταν βέβαιος ότι θα κερδίσει στις δημοτικές εκλογές. Εγώ πίστεψα ότι είχε πράγματι στενές πολιτικές επαφές, διότι στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebook είχε αναρτήσει διάφορες προσωπικές φωτογραφίες του με εξέχοντα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς κ.λπ» αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του ο κ. Αγραφιώτης.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρει ότι ο Μουστόγιαννης επιχείρησε να τον πείσει να ιδρύσουν μαζί και επιχείρηση, για την οποία θα λάμβανε επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ μέσω προγράμματος «για το οποίο είχε ενημερωθεί προσωπικά από τον κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη και προς τον σκοπό αυτόν έπρεπε να καταβάλουμε ως εγγύηση το ποσό των 40.000 ευρώ». Σε επικοινωνία του Π. Κουσουλού με τον Κυρανάκη, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είχε ιδέα για όσα έταζε ο Μουστόγιαννης.

Σε πανικό ο Άδωνις

Σε μηνύματα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μπαμ», ο Μουστόγιαννης δίνει οδηγίες για το που και με ποιο τόπο θα στείλουν τα χρήματα, τα θύματά του. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, επικαλείται και τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Μίλησα προχθές με τον άνθρωπο του Άδωνι που ήρθε στο καφέ και μου είπε ότι αυτές τις ημέρες θα μας καλέσουν».

Σε δήλωσή του στον κ. Κουσουλό ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, είχε δηλώσει έκπληκτος από τις αποκαλύψεις και διέψευσε ότι υπάρχουν στο υπουργείο υπάλληλοι με τα ονόματα που επικαλούνταν ο Μουστόγιαννης. Μάλιστα ο Α. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι αν χρειαστεί θα καταθέσει κατά του Μουστόγιαννη στη Δικαιοσύνη.

«Δεν εξαπάτησα κανέναν»

Από πλευράς του ο ίδιος ο Μουστόγιαννης σε δηλώσεις του στο μέσο αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες: «Εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη και δεν εκμεταλλεύτηκα κανέναν. Δεν αποδεικνύεται από πουθενά και δεν υπάρχει καμία συναλλαγή ανάμεσα σε Αλέξανδρο Μουστόγιαννη σε κανέναν από αυτούς τους λογαριασμούς. Ο κ. Αγραφιώτης ήταν υποψήφιός μου και με είχε βοηθήσει με την ενοικίαση του εκλογικού κέντρου και εγώ ουδέποτε έχω, έχω… Δεν υπάρχει καμία συναλλαγή. Εγώ δούλευα στο γραφείο Τύπου του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός και δεν έχω δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα».

Άνοιξαν στόματα μετά τις αποκαλύψεις

Ωστόσο όταν άκουσε ότι τα μηνύματα βρίσκονται στη διάθεση του δημοσιογράφου, άλλαξε στάση και υποστήριξε ότι πρόκειται για σκευωρία.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος του κ. Αγραφιώτη, Βίκυ Λύτρα υποστήριξε ότι αφού ήρθε στο φως η υπόθεση, έχουν επικοινωνήσει μαζί της και άλλοι πολίτες που καταγγέλλουν τον Μουστόγιαννη:  «Ο εντολέας μου έχει ήδη προσφύγει στις δικαστικές Αρχές υποβάλλοντας ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έγκληση σε βάρος του καταγγελλόμενου για απάτη, καθόσον ο καταγγελλόμενος κατάφερε να του αποσπάσει με δόλιο τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά, με τη βοήθεια και έτερων συνεργατών του. Μετά τη δημοσιοποίηση της εν λόγω υπόθεσης έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και άλλοι πολίτες, οι οποίοι μου ανέφεραν παρόμοια περιστατικά σε βάρος τους από τον καταγγελλόμενο. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση της Δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .