Παρασκευή, Απριλίου 12

Έτοιμοι να τιμωρήσουν οι πολίτες την κυβερνηση και για την ακριβεια στις ευρωεκλογές

 ΣΧΟΛΙΟ: Θριαμβολογεί η κυβέρνηση, ότι θα τιθασεύσει την ακρίβεια! Καμιά επικοινωνία ο Κούλης με τους πολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με αυτή την αυξανόμενη ακρίβεια

Ασταμάτητος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, εκτοξεύοντας στα ύψη τις τιμές των προϊόντων και τσακίζοντας τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, που δεν ξέρουν πια από που να… πρωτοκόψουν, για να τα βγάλουν πέρα.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή μόλις ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στην κατηγορία των τροφίμων εκτοξεύτηκε στο 5,3%, από 3,1% τον Φεβρουάριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές του ελαιολάδου είναι κατά 67,2% υψηλότερες σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, τα φρούτα 12,7% ακριβότερα, ενώ στην κατηγορία μεταλλικό νερό/αναψυκτικά/χυμοί φρούτων παρουσιάζονται ανατιμήσεις 11,4%.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του Open, οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν το γάλα ακριβότερα από όλους, σχεδόν, τους Ευρωπαίους. Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Εσθονία (2,29 ευρώ/λίτρο), με την τιμή του να αγγίζει τα 1,79 ευρώ το λίτρο, την ώρα που στην Ισπανία πωλείται 1,08 ευρώ, στην Πορτογαλία 1,01 ευρώ και στη Γερμανία 1,02 ευρώ το λίτρο.

Και όσο κι αν η -έκθετη για μια ακόμη φορά- κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί με επικοινωνιακά τρικ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αντί να κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, οι δημοσκοπήσεις φανερώνουν πως οι Έλληνες ψηφοφόροι ετοιμάζονται να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Οι πολίτες στις τοπικές αγορές δηλώνουν απογοητευμένοι, εκτιμώντας ότι σημειώθηκε αύξηση 30% στις τιμές των καθημερινών αγαθών, με τα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται κατά του πληθωρισμού στην κατηγορία των τροφίμων να μην φτάνουν στους καταναλωτές. «Δεν έχουμε δει τίποτα μέχρι τώρα. Αυτή τη φορά, θα τους τιμωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά αγρότης στο Euronews, υποστηρίζοντας ότι οι υψηλές τιμές θα επηρεάσουν τις εκλογικές επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .