Κυριακή, Απριλίου 14

Φωτοβολταϊκά στο χωράφι: Πόσες αιτήσεις υπεβλήθησαν για το πρόγραμμα

Περισσότερες από 675 αιτήσεις υπεβλήθησαν από χθες, Τρίτη, 9 Απριλίου στις 12μμ μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα  https://pvstegi.gov.gr για την ένταξη στο πρόγραμμα “φωτοβολταϊκά στο χωράφι” όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι περισσότερες αιτήσεις (πάνω από 250) προέρχονται από του αγρότες του κάμπου της Θεσσαλίας. Επίσης επισημαίνεται πως η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα εκπνέει στις 15 Μαΐου 2024 και στην πλατφόρμα αυτή μπορούν να εισέλθουν ενδιαφερόμενοι με τους κωδικούς  TAXISNET. Το “φωτοβολταϊκά στο χωράφι “καλύπτει πάνω  από 7,28 εκατ. ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό.

Το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος ενισχύεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος έως 50kW από επαγγελματίες αγρότες, αγρότες ειδικού καθεστώτος και αγροτικές επιχειρήσεις.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν ενίσχυση 30% και έως 350 ευρώ ανά kW, ενώ βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα είναι ο ωφελούμενος να μην έχει ξεκινήσει καμία εργασία ή παραγγελία για τον φωτοβολταϊκό σταθμό.

Όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΝ η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου μέσα σε μόλις δυο μήνες από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δρομολόγησε τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου οι αγρότες να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια μέσω του προγράμματος.

 .enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .