Τρίτη, Απριλίου 30

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ «ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» – ΤΟ «ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ» ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

deb

Ήταν στις ευρωεκλογές του 2014 η πρώτη φορά που το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), μετεξέλιξη του κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ, έπαιρνε μέρος στις ευρωπαϊκές εκλογές. Μάλιστα και τότε στη διακήρυξη που δημοσίευσε για τις ευρωεκλογές μιλούσε για την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα», αλλά ουδείς θορυβήθηκε.

Το ΚΙΕΦ, γνωστό και με τα τουρκικά του αρχικά ως DEB (Dostluκ Esitlik Baris Partisi), ιδρύθηκε το 1991 από τον τουρκογενή εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ, που εξελέγη αυτόνομα βουλευτής το 1989 και το 1990. Στενότατες οι σχέσεις του με την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο, προωθώντας την προπαγάνδα των γειτόνων και μιλώντας συνεχώς για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Αυτό λοιπόν το κόμμα, του οποίου οι στόχοι είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαροι, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος ότι μπορεί να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή εκλογική διαδικασία, την ώρα που «έκοβε» άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Χαρακτηριστικό είναι πως το Σάββατο 20 Απριλίου σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής το ΚΙΕΦ και η Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία (EFA) πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση εν όψει των ευρωεκλογών.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας Μειονότητας (ΠΕΚΕΜ) Περβίν Χαϊρουλά. Εκεί και η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, την οποία που τη βρίσκεις που τη χάνεις όλο στην Τουρκία είναι.

Στην ομιλία της λοιπόν αναφέρθηκε με περηφάνεια σε «τουρκική μειονότητα» λέγοντας: «Χάρη στην EFA και τις ερωτήσεις που κατάθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο έγιναν γνωστές σε όλη την Ευρώπη οι αδικίες εις βάρος της τουρκικής μειονότητας. Συνεχίσαμε τον αγώνα μας με δημοκρατικά μέσα, στο πλαίσιο του νόμου. Η νίκη του κόμματος μας στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου ζουν οι Τούρκοι, ήταν μια δημοκρατική αντίδραση απέναντι στην Ελλάδα»!

Αυτά δεν τα βλέπουν εκείνοι που ελαφρά τη καρδία δίνουν δικαίωμα συμμετοχής σε ένα κόμμα υποκινούμενο και προασπιζόμενο τις τουρκικές διεκδικήσεις;

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a7%ce%91%ce%9c%ce%9f%ce%a3-%ce%9c%ce%95-%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%9a%ce%9b%ce%95%ce%99%ce%a3%ce%9c%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%9a%ce%9f%ce%9c%ce%9c%ce%91%ce%a4%ce%a9%ce%9d-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%95/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .