Κυριακή, Απριλίου 7

Αν δεν λάβεις απάντηση… είναι μία απάντηση

 Συχνά τους δικαιολογούμε τους ανθρώπους όταν δεν μας δίνουν μία απάντηση. . . τουλάχιστον αρχικά. . .Συχνά σκεφτόμαστε τι μπορεί να τους έχει συμβεί

Αν δεν λάβεις απάντηση... είναι μία απάντηση

Συχνά τους δικαιολογούμε τους ανθρώπους όταν δεν μας δίνουν μία απάντηση. . . τουλάχιστον αρχικά. . .
Συχνά σκεφτόμαστε τι μπορεί να τους έχει συμβεί .

Και μετά κάνουμε άλλη μία προσπάθεια . .

. και άλλη μία. . και άλλη μία. . και πάλι σιωπή . . .
Και μετά θυμώνουμε με τον εαυτό μας που περιμέναμε, που δεχτήκαμε, που ανεχτήκαμε, που αναλύσαμε, που δεν μιλήσαμε, που τους σκεφτήκαμε, που δώσαμε, που παραδώσαμε ή που παραδοθήκαμε. . .

Η σιωπή, που μας ενοχλεί και μας θυμώνει, που καταλήγει να μην είναι χρυσός στη σκέψη μας και στο συναίσθημά μας, τελικά μπορεί να αποδειχθεί πιο πολύτιμη από τον χρυσό . . .
Γιατί. . . . ακόμα και αν μας πονέσει αυτή η πρόταση, αν δεν λάβουμε απάντηση, αυτό είναι μία απάντηση. . . αυτό είναι μία συμπεριφορά, αυτό είναι μία στάση ζωής των άλλων προς εμάς και προς τους υπόλοιπους. . .

Μία απάντηση, χωρίς απάντηση λοιπόν . .
Είναι μία απάντηση που δείχνει την επιθυμία του άλλου ;
Είναι μία απάντηση για το χαρακτήρα του άλλου ;
Είναι μία απάντηση για το τι είναι ικανός να κάνει;
Είναι μία απάντηση για το πόσο διαφορετικός από εμάς είναι;
Είναι μία απάντηση ότι θα πρέπει να μην τον / την δικαιολογήσουμε άλλο, να σταματήσουμε να προσπαθούμε να τον / την κατανοούμε και να συνεχίσουμε;
Είναι μία απάντηση που ίσως δεν έχει το θάρρος να μας δώσει . . .;
Όμως τελικά, είναι μία απάντηση . .

Και αν η απουσία της απάντησης των άλλων μου προκαλεί πόνο, μου προκαλεί αναπάντητα ερωτηματικά, μου ενεργοποιεί τραύματα του παρελθόντος και με κάνει να απαξιώνω τον εαυτό μου ενώ θα έπρεπε να επαναξιολογώ τη θέση που έχουν οι άλλοι στη ζωή μου, με κάνει να σκέφτομαι και κάτι ακόμα. . .

Με κάνει να θέλω να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ποιος / ποια θέλω να είμαι εγώ. . Με κάνει να θέλω να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να περιμένω από τους άλλους να συμπεριφέρονται όπως θα συμπεριφερόμουν εγώ στη θέση τους. . όσο και αν το ήθελα. . όσο και αν με πονάει . .

Με κάνει να θέλω να δω πέρα από το τραύμα μου . . .
Με κάνει να θέλω να σκεφτώ ότι δεν χρειάζεται να αγγίξω τα όρια των αντοχών και των ανοχών μου, για να πάρω αποφάσεις. . .
Με κάνει να θέλω να σκεφτώ ότι τελικά κάθε απάντηση είναι μία απάντηση . . .
Ας της δώσουμε την αξία που της αξίζει λοιπόν . . .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .