Πέμπτη, Απριλίου 4

Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ, η απάθειά σας, η αναλγησία σας άφησε την Κυριακή απροστάτευτη όχι η κακή τύχη, ούτε η κακιά ώρα!


Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου* 

Η ΔΕΞΙΑ οφείλει ή να μιλήσει και να υπερασπιστεί την ασφάλεια του λαού οι ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Χατζιαβάτηδες του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ δεν μπορούν.

Παράδοξο και όμως αληθινό ενώ η Δεξιά επικράτησε πλήρως στη μάχη των ιδεών και ενώ η λαικη απαίτηση για την επικράτηση του ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ είναι καθολικό αίτημα που διαχέεται στην πλειοψηφία ο Πρωθυπουργός

επιμένει να διορίζει Υπουργούς Δημόσιας ταξης και Προστασιας του Πολίτη Σημιτικα απόβλητα… ανακυκλώσιμα πολιτικά μπάζα .

Η ασφάλεια, έτσι και αλλιώς, είναι προϋπόθεση της δημοκρατικής νομιμότητας καθώς επίσης και μία πολύ σοβαρή υπόθεση για την κοινωνικη συνοχή .
Μεγαλυτερη ανάγκη έχουν οι φτωχοί απο τους πλούσιους και ισχυρούς αφου οι έχοντες τον πλούτο μπορούν να ζουν σε καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές με ιδιωτικούς security καθώς και με αυξημένη προστασια που προσφέρουν ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης.

Η Ασφάλεια για την ανθρώπινη ζωή , για την δημόσια και την ατομική περιούσια , όπως και η ασφάλεια έναντι των εξωτερικών κινδύνων αποτέλεσαν καθοριστικούς λόγους της συγκρότησης του κράτους και της εκχώρησης δικαιωμάτων καθώς και μερους της ατομικής μας ελευθερίας.

Δεν μπορει να εμπιστευόμαστε την ζωή μας σε ανάξιους,ανίκανους ανθρώπους… πολλοί θέλουν ξήλωμα…
ίσως όλο το ελληνικό δημόσιο.
Για το έγκλημα στα Τέμπη έφταιγε ο σταθμάρχης…
Για το έγκλημα τώρα φταίει ο τηλεφωνητής, η πολιτικη ηγεσια που τους διόρισε και τους τοποθέτησε εκεί χωρίς εκπαίδευση και αξιολόγηση , δηλαδή δεν φταίει ποτέ και για τίποτα !
Τι εννοεί ο υπουργος, που τον πηραν απο την ανακύκλωση των λυμάτων του Σημίτη, ο πρωην ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ και νυν ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΣ του Μητσοτάκη, ο πολιτικος τυχοδιώκτης που ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΜΑΖΕΨΑΝ στο ίδιο υπουργειο όταν λέει ξεριζώνουν ;

Μήπως απολύεται κανένας;

Παραμένουν στην αστυνομία και θα παίρνουν μια χαρά τον μισθό τους για τις ΚΑΚΙΣΤΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ τους…
Ο εισαγγελέας κι εδώ άφαντος…..και φυσικά την επόμενη φορά οι εν λόγω αστυνομικοί ίσως χρειαστεί να “προστατέψουν” κι άλλον συνάνθρωπο μας !
Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.
Όταν δολοφονείται άνθρωπος έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε καταφύγει ζητώντας προστασία, το μόνο που έχει να κάνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι να παραιτηθεί χωρίς καθυστέρηση και να πάει σπίτι του. Το δεύτερο είναι να αποταχθούν άμεσα όσοι είχαν υπηρεσία στο συγκεκριμένο τμήμα .
Απομακρύνθηκαν, δεν τους κατηγόρησε κάποιος εισαγγελέας για κάτι, ούτε διώκονται, ούτε απολύθηκαν. Θα βολευτούν αλλού.
Δεν ξεχνάμε ότι επι Χρυσοχοΐδη κλπ πρασινων περιττωμάτων υπήρξε κάποτε και τίτλος “Ξηλώνουν τον αστυνομικό που διώκεται για εγκληματική οργάνωση”. Και νάτος που βρέθηκε στο φυλάκιο του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.
Τη χύτρα με τα λύματα αναδεύουν.
Και τι θα αλλάξει που τους κάνουν μετάθεση σε άλλη υπηρεσία …
Απομακρύνθηκαν; Λυπάμαι αλλά δεν μας αρκεί το ‘απομακρύνθηκαν’.

Επανίδρυση χρειάζεται όλων των ευαίσθητων Υπουργιών και των σωμάτων ασφαλειας και όλων των σχετικών υπηρεσιών !
Ακούει και φρίττει ο σκληρά φορολογούμενος πολιτης :
“Το περιπολικό δεν είναι Ταξί..”
•Όπως και..
“Το τραίνο δεν είχε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα του..”
•Όπως και ..
Το Πυροσβεστικό όχημα δεν είναι για προσωπική χρήση..”
•Όπως και..
“Το Νοσοκομείο δεν είναι Ξενοδοχείο..”
-Σε όλους τους τομείς Υπηρεσιών του ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, έχει καταντήσει ΤΣΙΦΛΙΚΙ των βολεμένων και τοποθετημένων…απο τους ανεπάγγελτους και ανίκανους πολιτικούς του σωλήνα και της οικογενειοκρατίας…

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΕΙΟ, ακριβώς επειδή..
Η Πρόσληψη ΔΕΝ περνάει μέσα από την ουσιαστική εκπαίδευση με ΓΝΏΜΟΝΑ τη ΠΡΟΛΗΨΗ και τη κατανόηση βοήθειας στο πολίτη…
Αλλά μέσα απο την άμεση τοποθέτηση στη καρέκλα ,με σκοπό τη χρήση των κανονισμών και των νόμων για την ελάχιστη εργασία και την μή βοήθεια στο Πολίτη… και μάλιστα με ΘΡΑΣΟΣ και αλαζονεία ..!!!!

**Το χειρότερο από όλα είναι πως ΕΑΝ εμείς οι πολίτες θέλαμε να καταγγείλουμε αυτές τις πρακτικές και τα γεγονότα.. πολύ σύντομα θα σκοντάφταμε πάνω στη τυφλή δικαιοσύνη… με την γνωστή καθυστέρηση της στη διερεύνηση και την αγκύλωση στην απόδοση των ευθυνών της…
Όλα μα όλα όμως ξεκινούν από το πολιτικό σύστημα και αυτούς που νομίζουν ότι έχουν την εξουσιά να προσλαμβάνουν , να τοποθετούν και να μήν εξετάζουν την εκπαίδευση και τη Μέριμνα στη ΠΡΟΛΗΨΗ…
ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ που διοικούν και ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!!
H αστυνομία δείχνει ανίκανη να εκτελέσει την αποστολή της. Ερασιτεχνισμοί και νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου. Ανεκπαίδευτοι, κλακαδόροι και συνάμα τεμπέληδες.
Οχι όλοι, υπάρχουν κι ευσυνείδητοι. Γενικώς πίκρα.
Εδώ και τώρα δια βίου εκπαίδευση και εκγύμναση των αστυνομικών οργάνων της τάξεως !
Να τους εκπαιδεύουν αεναως πρέπει…όλους…
Η απόλυση 3-4-10…. δεν θα αλλάξει κάτι! Εκπαίδευση ουσιαστική, προσομοίωση περιστατικων συνεχώς και ξανά και ξανά…
Η νομοθεσία και η τακτική πρέπει να αλλάξει,όχι οι υπάλληλοι του τμήματος Γιατί αυτά δεν σημβαινουν μόνο σε αυτο το τμήμα, συμβαίνουν σε όλα , υπάρχουν περιπτώσεις σε όλα τα τμήματα, η τύχη τους είναι στα χέρια του εκάστοτε υπαλλήλου δηλαδή;Του εκάστοτε αξιωματικού υπηρεσίας και πόσο φόρτο εργασίας είχε ή τι διάθεση έχει σήμερα και της αντίληψης του. Ντροπή .Ειδικός τομέας στην αστυνομία με εκπαίδευση και ενημέρωση για θέματα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής , χώροι φιλοξενίας όπως σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.Που είναι όλα αυτά; Πάλι κάτω από το χαλακι πάνε να το βάλουν απλά να ηρεμήσουν τα πνεύματα μέχρι την επόμενη; Ντροπή, έχουν δώσει πόσα εκατομμύρια για την αστυνομία,για ποιον, γιατί τους προσλαμβάνουν για να φυλάνε λαμαρίνες, πανεπιστήμια και τα σπίτια των υπουργών.Ντροπη εν έτη 2024 ενώ όλη η Ευρώπη έχει κάνει ενέργειες να επιλύσει την άνοδο των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και των κακοποιήσεων.Τεμπέληδες υπουργοί που θέλουν να κρατήσουν τα πράγματα πίσω γιατί το μόνο που θέλουν είναι την καρέκλα και να τσεπώνουν ,τίποτε άλλο δεν τους νοιάζει Και η λύση δεν είναι να τους πυροβολούν όπως είπε πρωην υπουργος που τον είχε διορισει ο Μητσοτάκης υπουργό προστασιας του πολίτη και δεν διόρθωσε τίποτα στα σώματα ασφαλειας…
Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε οτι όλοι ζούμε από καθαρή τύχη, αυτή είναι η ουσία.
Πάρα έχει γίνει το κακό και πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα και άμεσα, δεν είναι δυνατόν σαν κοινωνία να πληρώνουμε φόρους ώστε να έχουμε προστασια κι αυτό να μήν γίνεται …
Οργή και απελπισία!!!
Ο “προ-πο “τζης Υπουργος…
που έχει αποδυναμώσει όλα τα τμήματα…και έχει διαλύσει την άμεση δράση θα παραμένει στη θέση του…
Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ , η απάθειά σας, η αναλγησία σας άφησε την Κυριακή απροστάτευτη όχι η κακή τύχη ,
ούτε η κακιά ώρα !
Τίποτα δεν σας αγγίζει πια;
Αυτό είναι ένα κράτος φάντασμα !
Αυτό είναι το νεο “επιτελικό κράτος”
που ίδρυσε πριν πέντε χρόνια,
ο πορφυρογέννητος Κυριάκος Μητσοτάκης ο Β’ ( ο μικρός ) !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .