Κυριακή, Απριλίου 7

Η ΕΥΑΘ αυξάνει την τιμή του νερού! Ε, ΝΑΙ αφού όλα τα είδη τροφίμων έχουν φτάσει στον ουρανό, να μη κάνουν κι αυτοί αύξηση στο νερό; Οικονομία λοιπόν και στο νερό Ελληνάρες μια ευγενική προσφορά ,του Κούλη !

 Στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας οι χρεώσεις προς οικιακούς και εταιρικούς καταναλωτές έμειναν σταθερές

Θα πουν το νερό… νεράκι στη Θεσσαλονίκη, αφού η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε την κλιμακωτή αύξηση των τιμολογίων ύδρευσης, ώστε να καλύπτεται ο πληθωρισμός του 2023, δηλαδή κατά 4,2% κατ’ ελάχιστον.

  • Εφημερίδα «δημοκρατία»

Αυτό έχει προτείνει η ΕΥΑΘ Α.Ε. στη ΡΑΕΕΥ, όπως όφειλε -σύμφωνα με τον νόμο 5037/2023- να πράξει η Εταιρεία, ενημερώνοντας βεβαίως και το ΥΠΕΝ, όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, καθ. Άγι Παπαδόπουλο.

Στη χθεσινή εκδήλωση ενημέρωσης των οικονομικών αναλυτών τα πρώτα ερωτήματα που τέθηκαν στη διοίκηση της Εταιρείας αφορούσαν την τιμολογιακή πολιτική για τα επόμενα χρόνια, καθώς στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας οι χρεώσεις προς οικιακούς και εταιρικούς καταναλωτές έμειναν σταθερές.

Όπως σημειώθηκε από πλευράς διοίκησης, η Εταιρεία νόμιμα επιζητεί την ανάκτηση κόστους (Υ.Α. 2017), το οποίο μάλιστα στα χρόνια της ενεργειακής κρίσης εκτοξεύτηκε, ενώ η πρόταση που κατέθεσε στον Ρυθμιστή στηρίζεται στη μεθοδολογία που προβλέπεται από τον νόμο. Περισσότερα στοιχεία για τις αυξήσεις που προτάθηκαν δεν δόθηκαν, αν και ζητήθηκε η επιβεβαίωση ή η απόρριψη εκτιμήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας για αυξήσεις πολύ άνω του πληθωρισμού, έως και διψήφιες.

Η διοίκηση της Εταιρείας παρουσίασε τις θετικές εξελίξεις που καταγράφηκαν το 2023 σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, ενώ με την επιστροφή της Επιχείρησης σε κερδοφορία θα προταθεί στους μετόχους και διανομή μερίσματος 0,0276 ευρώ/μετοχή.

Σημειώνεται ότι το 2021 είχε δοθεί μέρισμα 0,219 ευρώ/μετοχή, ενώ πέρυσι, λόγω της ζημίας που προκλήθηκε το 2022, συνεπεία της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, δεν είχε διανεμηθεί μέρισμα.

Η ΕΥΑΘ υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 207.800.000 ευρώ στην περίοδο 2023-2028 (συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης ΡΡΑ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας), ενώ έχει σε συμβασιοποίηση έργα 72.000.000 ευρώ.

.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .