Πέμπτη, Απριλίου 25

Θεοφανία Παπαθωμά: «Μας σκοτώνουν! Δεν είναι αφρικανική σκόνη»

Θεοφανία Παπαθωμά: «Μας σκοτώνουν! Δεν είναι αφρικανική σκόνη»Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γρηγόρης Πετράκος - «Άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε»

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, αφού τα πάντα έχουν καλυφθεί από ένα πέπλο

αφρικανικής σκόνης.

Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που φαίνεται πως έχουν ενστερνιστεί περίεργες θεωρίες και αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για χημικά.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ηθοποιός, Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία έκανε στο Instagram μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση.

Αναρτώντας μια φωτογραφία από τον πορτοκαλί ουρανό αρχικά έγραψε στη λεζάντα:

«ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Και ενώ εσύ ονειρεύεσαι, παλεύεις κι αγωνίζεσαι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, κάποιοι προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη. Πείτε μας πώς να καθαρίσουμε τα βαρέα μέταλλα που μας ψεκάζουν, από τον οργανισμό!».

Στη συνέχεια η ηθοποιός άλλαξε το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία σημειώνοντας:

«Ωραίο ΕΦΕ! Mα τί φίλτρα χρησιμοποιούν;
ΜΟΛΥΒΔΟ ΚΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ!
Απεφάνθη το εργαστήριο κλιματολογίας και ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα πιο τοξικά δηλητήρια για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μας φροντίζουν…»

Η υπόθεση Γεωργούλη και τα εμβόλια κατά του COVID

Η Θεοφανία Παπαθωμά κι άλλες φορές έχει εκφράσει απόψεις που προκαλούσαν το κοινό αίσθημα.

Πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση Γεωργούλη, με την ηθοποιό να αφήνει να εννοηθεί πως δεν πιστεύει την καταγγέλλουσα για τα περί κακοποίησης και δεν ταυτίζεται με το δικό της μέρος αλλά με του Αλέξη Γεωργούλη.

«Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν! Απολύτως λογικό…» είχε γράψει στα social media η Θεοφανία Παπαθωμά.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η ηθοποιός είχε αναφερθεί και στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
«Εσύ έχεις εμβολιαστεί;» την είχε ρωτήσει η Φαίη Σκορδά, με την ηθοποιό να απαντά: «Αυτό είναι δικό μου θέμα».

«Δεν θέλω να επηρεάσω τον κόσμο. Όποιος θέλει εμβολιάζεται και όποιος δεν θέλει δεν εμβολιάζεται. Ευτυχώς έχουμε ακόμα αυτή την επιλογή. Δεν μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο ούτε για το ένα ούτε για το άλλο θέμα. Ας αλλάξουμε όμως θέμα, ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Σε άλλη τοποθέτησή της για τα εμβόλια είχε πει:

«Είμαστε υπέρ των εμβολίων εφόσον αποδειχτούν ότι είναι ασφαλή. Εδώ δεν έχουν πειστεί οι γιατροί, εμείς τους γιατρούς ακούμε. Εγώ δεν έχω προσωπική άποψη, ούτε ο Γρηγόρης, ό,τι μας πουν οι ειδικοί. Αν έρθει η σειρά μου να εμβολιαστώ, θα το σκεφτώ. Όταν κληθώ να αποφασίσω, με τα δεδομένα που θα υπάρχουν γιατί τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα, θα αποφασίσω τι θα κάνω.
Εμείς ακούμε τους γιατρούς, και ο Γρηγόρης αυτά που δημοσίευσε ήταν τα βιντεάκια των ειδικών και στατιστικοί πίνακες. Δεν έχουμε δική μας άποψη.

Φοράμε μάσκα εκεί που είναι υποχρεωτική η μάσκα. Εφόσον η μάσκα είναι υποχρεωτική, την φοράμε, γιατί σεβόμαστε και τους ανθρώπους που φοβούνται. Ακόμα και αν δεν φοβόμαστε εμείς, υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται. Αν δεν ήταν υποχρεωτική δεν θα τη φοράγαμε».

Η άποψη Πετράκου για τη σκόνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια άποψη έχει και ο πρώην σύντροφός της, Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, αμφισβητώντας το φαινόμενο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

«Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει. Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ», έγραψε χαρακτηριστικά.


Άλλωστε, ο τραγουδιστής στην εποχή του κορονοϊού ήταν ένας εκ των σκεπτικιστών για το ζήτημα των εμβολίων, ενώ στάθηκε ενάντια στα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας.

  Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .