Σάββατο, Απριλίου 6

Μας τρολάρουν τώρα και οι πορτοφολάδες… εισαγωγής

 Απίστευτοι διάλογοι σπείρας που δρούσε στην Αθήνα - Θεωρούν την Ελλάδα ιδανικό τόπο για ληστείες γιατί δεν τιμωρούνται

Είχαν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε τσιφλίκι τους και δρούσαν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας που υποτίθεται  ότι αστυνόμευε το κέντρο ξαφρίζοντας τουρίστες και ανυποψίαστους πολίτες για μήνες.

Η συμμορία των πορτοφολάδων  – που μετρά πάνω από 200 άτομα – ήξερε πώς θα αποφύγει τις Αρχές. Από τους διαλόγους που αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» προκύπτει όμως  μία σημαντική παράμετρος. Θεωρούσαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι , δεν τιμωρεί τους κακοποιούς   και τους αφήνει ελεύθερους. Χαρακτηριστικός είναι ο  διάλογος που καταγράφεται  στις 24 Μαίου 2023 όταν  ο Ρουμάνος κακοποιός  επικοινωνεί με μια γυναίκα με το όνομα Ροξάνα που βρίσκεται εκτός Ελλάδας  και περιγράφει την ελαστικότητα των ελληνικών αρχών  :

Ροξάνα: Εάν σε πιάνουν στην πρώτη πράξη, τι σου κάνουν ;

Κακοποιός : Στην πρώτη σε αφήνουν ελεύθερο. Στη δεύτερη ,στην τρίτη ,οποτεδήποτε σε αφήνουν ελεύθερο.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της επικοινωνίας τους καταθέτει και την προσωπική του εμπειρία με τις  ελληνικές αρχές :

«Εμένα με πήραν χθες ,προχθές ,παραπροχθές και με άφησαν ελεύθερο»

Λόγω της χαλαρότητας  που επικρατούσε, όπως υποστήριζαν, έφερναν στην Ελλάδα ακόμα και τα ανίψια τους και τα έβαζαν στη συμμορία. Από τις επικοινωνίες τους προκύπτει ότι  καταλάβαιναν ακόμα και τους αστυνομικούς που ήταν με πολιτικά :

Κακοποιός 1: Είναι και άλλοι δύο μαζί του , ε;; Βλέπε ότι είναι η αστυνομία αδερφέ !Είναι αυτοί που με πήραν εμένα τότε αδερφέ ,αυτός με μουσάκι και ο άλλος με τα γκρίζα μαλλιά .Έμεινε στην αποβάθρα , έτσι δεν είναι ;

Κακοποιός 2 : Νομίζω ότι είναι η αστυνομία ! Ναι αδερφέ έμειναν στην αποβάθρα.

Κακοποιός 1 : Εγώ σου το είπα . Ναι αδερφέ γιατί εγώ τους είδα και έμεινα στο μετρό και μετά βγήκα έξω και σε πήρα .

Στις 13 Μαΐου 2023  μέλος της συμμορίας των πορτοφολάδων επικοινωνεί με μία γυναίκα .Την ενημερώνει ότι δύο συνεργοί  του συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής ενώ ο ίδιος όχι . Γιατί ; Το εξηγεί στον διάλογο που έχει καταγραφεί με τη γυναίκα  μάλιστα να εκφράζει την έκπληξή της  για το γεγονός ότι ξέφυγε από την αστυνομία και μάλιστα μπροστά στα μάτια τους :

Γυναίκα  : Μα εσύ δεν ήσουν μαζί τους ;Πώς άφησαν εσένα  και εκείνους όχι ;

Μέλος Συμμορίας : Ήμουν αλλά εμένα  δεν με πήραν .Ήταν μόνο δύο εκεί μπροστά .

Όταν  η αστυνομία προχωρούσε σε συλλήψεις ,κακοποιοί είχαν έτοιμο το σχέδιο διαφυγής εκτός Ελλάδας .Αποκαλούσαν τα θύματά τους κορόιδα και δρούσαν κάτω από τη μύτη των Αρχών τις περισσότερες φορές ανενόχλητοι καθώς γνώριζαν πως  πρέπει να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Ρουμάνοι ,Γεωργιανοί Αλβανοί και Ρομά  είχαν μετατρέψει σε “επιχείρηση” τις κλοπές στην Αθήνα σε ανυποψίαστους πολίτες κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς .

Από τους 237 κατηγορούμενους που είχαν χωριστεί σε 6 ομάδες, συνελήφθησαν οι 50 . Απολογούνται σήμερα και αύριο στην ανακρίτρια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .