Τετάρτη, Απριλίου 10

Ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος, ανίκανο να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών του

Του Νίκου Γ. Μερτζάνη

Ακόμη μία γυναικοκτονία, η 5η σε τέσσερις μήνες, μέσα στο 2024 και η Ελλάδα πορεύεται στον 21ο αιώνα με τις λογικές των αρχών του προηγούμενου αιώνα, σε όλους τους τομείς. Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια, με το κράτος να είναι εντελώς ξεχαρβαλωμένο και ανίκανο να προστατεύσει

το πιο πολύτιμο αγαθό, που έχει υποχρέωση, τις ζωές των πολιτών του, και στη βιτρίνα να βλέπουμε ότι ζούμε στην καλύτερη και πιο προηγμένη χώρα του κόσμου. Η 28χρονη Κυριακή έχασε τη ζωή της στην πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος, όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια. Οι αστυνομικοί, που έχουν υποχρέωση να υπηρετούν και να προστατεύουν τους πολίτες, δεν της έδωσαν βοήθεια, της αρνήθηκαν τη μεταφορά στο σπίτι της με περιπολικό, με την επισήμανση ότι τα περιπολικά δεν είναι ταξί.

Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για ένα συμβάν το οποίο μας δείχνει ότι βιώνουμε τη δυστοπία, έχει και «ουρά» η υπόθεση. Όλη η κοινή γνώμη έγινε μάρτυρας όσων έγιναν έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αλλά και μέσα. Ακούσαμε όλοι τη στιχομυθία της Κυριακής με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, τις κραυγές αγωνίας την ώρα που τη μαχαίρωνε ο δολοφόνος της. Γίναμε όλοι μάρτυρες της ανεπάρκειας των αστυνομικών, που την ώρα που μια 28χρονη έπεφτε θύμα δολοφονίας και αυτοί τη μόνη έννοια που είχαν ήταν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμβάντος.

Μέχρι την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση, όταν έγινε φανερός ο παραλογισμός που ζούμε, ακούγονταν τα γνωστά από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και από την ΕΛ.ΑΣ. ΕΔΕ και όλη η αλήθεια στο φως. Όταν όλοι μας ακούσαμε τις κραυγές της Κυριακής και την απάθεια της Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι

αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με την 28χρονη Κυριακή απομακρύνθηκε από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, όπως είπαν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα αντικατασταθεί και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων. Μέχρις εδώ θα πει ο καλοπροαίρετος πολίτης ότι είναι σωστές οι κινήσεις.

Απομακρύνθηκαν όσοι λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο, που οδήγησε στον θάνατο μια νέα κοπέλα. Επίσης, ο καλοπροαίρετος πολίτης θα μπορούσε να πει ότι αν στις αρχές του 2023 είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους όσοι ήταν υπεύθυνοι για το κουκούλωμα με το δυστύχημα που έγινε το 2022 και αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» ίσως και να είχε αποφευχθεί η τραγωδία των Τεμπών, γιατί πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους και στις δύο περιπτώσεις.

Κι όμως, αποδεικνύεται ότι ο καλοπροαίρετος πολίτης θα είχε λάθος, γιατί όλες οι κινήσεις έγιναν μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών και έγιναν, όπως φαίνεται, μόνο και μόνο για να μην πνίξει την κυβέρνηση η οργή των πολιτών. Έγινε κατανοητό από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία μάλλον έχει μπερδέψει τον ρόλο της, ο οποίος είναι να ενημερώνει και όχι να παριστάνει τη «δασκάλα» στους δημοσιογράφους, γιατί δημοσιοποίησαν το υλικό που εκθέτει τους αστυνομικούς και παρουσιάζει την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο. Η κυρία Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε: «Καταρχήν παρατηρούμε όλοι στο συγκεκριμένο ηχητικό, που κακώς το σχολιάζουμε, γιατί πλέον είναι αντικείμενο της ανάκρισης, εγώ όμως οφείλω, επειδή δημόσια με ρωτάτε, κάποια πράγματα να απαντήσω. Ούτε σε εμένα μου αρέσει η απάντηση του αστυνομικού “δεν είναι το περιπολικό ταξί”. Προφανώς, και το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα μπορούσε να απαντήσει ίσως με πιο ευγενικό τρόπο. Εγώ δεν θα πω αν υπάρχει εδώ πειθαρχικό αδίκημα ή ποινικό αδίκημα. Αυτό θα το απαντήσουν οι αρμόδιοι που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις. Και την πειθαρχική και την ποινική. Εγώ θα πω ότι θα ήθελα να ακούσω μία άλλη απάντηση, πιο ευγενική. “Δεν προβλέπεται κυρία μου, πείτε μου πού βρίσκεται και τα λοιπά”. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε υποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .