Παρασκευή, Απριλίου 5

«Μούδιασαν» Μασούτης, Lidl & MyMarket: Η κίνηση του Σκλαβενίτη που τελειώνει τον ανταγωνισμό στα σούπερ μάρκετ

moydiasan-masoytis-lidl-amp-038-mymarket-i-kinisi-toy-sklaveniti-poy-teleionei-ton-antagonismo-sta-soyper-market-244324 

Νίκη Μουλά

Ο Σκλαβενίτης, που σχεδιάζει να επεκταθεί σε Ελλάδα και Κύπρο, προχώρησε στην ίδρυση της “Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία”, μία κίνηση που συνδέεται με την αξιοποίηση του ακινήτου εντός του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο της BSH στου Ρέντη, που είχε εξαγοράσει ο όμιλος στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Στις εν λόγω εγκαταστάσεις λειτουργούσε από το 1959 έως τον Απρίλιο του 2021 το εργοστάσιο της Πίτσος. Το ακίνητο βρίσκεται στον Άγιο Ι. Ρέντη, στην οδό Παρνασσού 8, η συνολική επιφάνεια των ορόφων είναι 53.399 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.845,86 τ.μ.

Σύμφωνα με το έγγραφο σύστασης της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, το μετοχικό κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας εταιρείας, μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ), ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στον σκοπό της εταιρείας περιλαμβάνονται:

η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακίνητων

άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας

ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων

δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων

εγκαταστάσεις γυμναστικής

εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων

κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη

μεσιτικά γραφεία ακίνητων

οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων

υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών

υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρετήσεως (φαστ φουντ), με παροχή σερβιρίσματος

υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, με ζωντανή μουσική από ορχήστρα τριών τουλάχιστον

υπηρεσίες στεγασμένων χώρων άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

υπηρεσίες ταξιθέτησης κοινού σε θέατρα και κινηματογράφους

υπηρεσίες υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, άλλες αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες χώρων στάθμευσης

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα χρησιμοποιήσει ο όμιλος Σκλαβενίτη το εν λόγω ακίνητο, αλλά εκεί αναμένεται να δημιουργηθεί παραγωγική μονάδα, όπου θα συγκεντρωθούν τα εργοστάσια τροφίμων του, ενώ μέρος του ακινήτου μπορεί να αξιοποιηθεί και για κέντρο διανομής (logistics center).

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι, τα αδέλφια Σκλαβενίτη συνέστησαν την Άρτεμις Διαχείρισης Ακινήτων, για τη βέλτιστη διαχείριση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. Η νέα εταιρεία ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, το οποίο κατέβαλαν ισομερώς οι Γεράσιμος, Μαρία και Βασιλική.

Εξάλλου, με “εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς” προχωρά το project της Ten Brinke στην Μαγούλα, για λογαριασμό του ομίλου Σκλαβενίτη.

Το υπό κατασκευή βιομηχανικό κτήριο μικτής χρήσης, σε οικόπεδο έκτασης περίπου 42.000 τ.μ., αποτελείται από δύο κτηριακούς όγκους, σε επαφή μεταξύ τους: τον ήδη στεγασμένο στο βάθος και τον μπροστινό.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024 και εκεί, θα παράγονται τα έτοιμα γεύματα της Σκλαβενίτης, στο πατάρι θα βρίσκεται η παραγωγή και κάτω τα logistics.

Κινήσεις επέκτασης του Σκλαβενίτη σε Ελλάδα

Επίσης, τον περασμένο μήνα, η εταιρεία έλαβε προέγκριση οικοδομικής άδειας από το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, ώστε να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης ακινήτου από αποθήκη σε βιομηχανική μονάδα αρτοζαχαροπλαστικής.

Το ακίνητο βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Μαρκοπούλου-Καλυβίων (Περιοχή Μπουγάζι ή Ρίζα Γκιάκου). Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 12.776,39 τετραγωνικά μέτρα και το εμβαδόν δόμησης κτιρίου 3.957,65 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη, η προέγκριση κάνει λόγο για κτίριο δύο ορόφων, με μέγιστο ύψος 8,34 μέτρα και 10 θέσεις στάθμευσης. Η προέγκριση ισχύει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026.

Στην Ελλάδα, την τελευταία διετία, η αλυσίδα ενισχύει συνεχώς το δίκτυο της, είτε ανακαινίζοντας καταστήματα, είτε προχωρώντας σε εξαγορές, με πιο πρόσφατες τις:

Γέγος στην Ανατολική Αττική

SEP Παπαδόπουλος στα Ιωάννινα

AS Agora στην Θεσσαλία

Το δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί 454 καταστήματα στην Ελλάδα, 4 Κέντρα Διανομής Παραγγελιών eMarket και 7 Κέντρα Διανομής στην Ελλάδα, ενώ συνολικά ο όμιλος διαθέτει 525 Καταστήματα.

Η αλυσίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται και φέτος με υψηλότερους ρυθμούς από την αγορά, κερδίζοντας υψηλότερα μερίδια.

Ο Σκλαβενίτης επεκτείνεται και στην Κύπρο

Ο κορυφαίος λιανεμπορικός όμιλος της χώρας κοιτάζει και αγορές εκτός Ελλάδας. Ειδικότερα, στην Κύπρο, βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο αλυσίδες της χώρας για πιθανή συνεργασία ή εξαγορά.

Διαθέτοντας 18 καταστήματα (τα πρώην Carrefour) στην Κύπρο, η Σκλαβενίτης προσβλέπει σε σημαντική ενίσχυση μεριδίου της στην εκεί αγορά, τα επόμενα χρόνια, ιδίως σε περιοχές όπου δεν έχει έντονη παρουσία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει 8 καταστήματα στη Λευκωσία, 2 στην Πάφο, 5 στη Λεμεσό, 2 στη Λάρνακα και 1 στο Παραλίμνι.

Η Σκλαβενίτης σχεδιάζει να προχωρήσει και σε ανακαινίσεις των καταστημάτων της στην Κύπρο, θέλοντας να βελτιώσει περισσότερο την εμπειρία του πελάτη.

Ίσως ο καλύτερος Έλληνας εργοδότης: Δεν σταματά πουθενά ο Σκλαβενίτης, έδωσε ξανά bonus σε όλους τους υπαλλήλους του

Ο Σκλαβενίτης έδωσε μπόνους της τάξεως των 300 ευρώ και στους 31.350 εργαζόμενους του, σε όλα τα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας.

Ο Σκλαβενίτης έδωσε μπόνους αυξημένο κατά 50% από πέρυσι

Ειδικότερα, το φετινό μπόνους καταβλήθηκε σε όλους τους εργαζομένους, πλήρους και μερικής απασχόλησης, ενώ είναι κατά 50% υψηλότερη από την προηγούμενη, που είχε δώσει.

Το μπόνους του Σκλαβενίτη ξεπερνά τα 9,4 εκατ. ευρώ

Το συνολικό ύψος του μπόνους ξεπερνά τα 9,4 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, η εταιρεία Σκλαβενίτης είχε προχωρήσει σε αυξήσεις αποδοχών ύψους 17 εκατ. ευρώ ετησίως, για την πλειοψηφία των εργαζομένων της και σε χορήγηση έκτακτης παροχής συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.

Οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης είχαν ανέλθει την περσινή περίοδο στα 3,7 δισ. ευρώ (από 3,3 δισ. ευρώ το 2021), τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων σε 226 εκατ. ευρώ (έναντι 251,2 εκατ. ευρώ το 2021), ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 60,1 εκατ. ευρώ (από 82,3 εκατ. ευρώ το 2021), ποσοστό 1,6% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένη χρονιάς, δημιουργήθηκαν 2.352 νέες θέσεις εργασίας και στο τέλος του 2022, ο αριθμός του προσωπικού ήταν 29.800 άτομα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .