Τετάρτη, Μαΐου 8

10 τρόποι μεγιστοποίησης του αποτελέσματος της κρέμας που χρησιμοποιείς

10 τρόποι μεγιστοποίησης του αποτελέσματος της κρέμας που χρησιμοποιείς 

10 τρόποι μεγιστοποίησης του αποτελέσματος της κρέμας που χρησιμοποιείς

Πόσο δύσκολο είναι να χρησιμοποιήσουμε μια κρέμα προσώπου. Την απλώνουμε, κάνουμε ελαφρύ μασάζ και τελειώσαμε! Είναι τόσο απλό να βάλουμε την κρέμα μας, υπάρχουν όμως κάποια μυστικά που μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τα δεδομένα.

Παρακάτω, θα μάθεις τι να κάνεις για να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα της κρέμας σου.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα: Αντί να χρησιμοποιείς σέρουμ καθημερινά κάτω από την κρέμα σου, κάνε το μόνο μία φορά την εβδομάδα κάτω από μία ενυδατική ή αντιγηραντική μάσκα.

Προθέρμανε την κρέμα ανάμεσα στα δάχτυλά σου: Η απορρόφησή της θα είναι έτσι πιο άμεση.

Οπλίσου με υπομονή: Η αποτελεσματικότητα μιας κρέμας δεν κρίνεται σε τρεις μέρες, αλλά δε δύο μήνες περίπου. Είναι το διάστημα που χρειάζεται το δέρμα για να «κατανοήσει» και να «εφαρμόσει» τα μηνύματα που λαμβάνει.

Υπολογίζεται πως χρειάζονται τρεις εβδομάδες για να διαποτιστούν σε βάθος όλα τα κύτταρα από τα δραστικά συστατικά και άλλες τρεις για να ανέβουν τα νέα στην επιφάνεια του δέρματος.

Φρόντισε να απορροφηθεί καλά η κρέμα νύχτας πριν πέσεις για ύπνο.

Μην προσθέτεις στην κρέμα σου το περιεχόμενο από κάψουλες ή αμπούλες βιταμινών: Το μίγμα δεν θα είναι ομοιογενές και επομένως δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την κρέμα να απορροφηθεί και ακυρώνουν τα αποτελέσματά της: Κάνε απολέπιση τουλάχιστον μιά φορά την εβδομάδα.

Μην ξεπερνάς το χρόνο ζωής της κρέμας: Αναζήτησε πάνω στη συσκευασία την ένδειξη με το ανοιχτό βαζάκι και τον αριθμό που υποδηλώνει τους μήνες που η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το άνοιγμά της. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα δραστικά συστατικά δεν είναι πια τόσο αποτελεσματικά.

Το «layering» κάνει καλό:

Ακολούθησε το παράδειγμα των γυναικών της Ανατολής και μη διστάζεις να χρησιμοποιείτε το ένα προϊόν πάνω στο άλλο. Για παράδειγμα: Η ρετινόλη (βιταμίνη Α) και η βιταμίνη C είναι δύο συμπληρωματικά αντιγηραντικά συστατικά πολύ ευεργετικά για την επιδερμίδα.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να συνυπάρξουν στην ίδια σύνθεση. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα σέρουμ με βιταμίνη C και από πάνω μιά κρέμα με ρετινόλη.

Λάβε υπόψη σου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και όχι της ηλικία της όταν πρόκειται να επιλέξεις την κρέμα σου.

Ξυπνάμε τον Μεταβολισμό της επιδερμίδας: Το μυστικό ενάντια στις ρυτίδες 

Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου πριν χρησιμοποιήσεις πιο δραστικές συνθέσεις: Φαντάσου δύο σφουγγάρια: Ένα στεγνό και ένα βρεγμένο. Αν τα τοποθετήστε πάνω σε μιά σταγόνα νερό, ποιό από τα δύο θα την απορροφήσει πιο γρήγορα;

Φυσικά το βρεγμένο. Φρόντισε λοιπόν να αποκαταστήσεις το λιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας σου με μιά ενυδατική λοσιόν πριν εφαρμόσεις ένα πιο ενισχυμένο αντιγηραντικό.

www.newsbeast.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .