Σάββατο, Μαΐου 11

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

 Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής

Φλαμίνγκο

Ένα εντυπωσιακό θέαμα αντίκρυσαν λουόμενοι σε 2 παραλίες της Αττικής, καθώς είδαν φλαμίνγκο.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά εμφανίστηκαν φλαμίνγκο, το ένα στην πλαζ της Βουλιαγμένης και το άλλο στην Αρτέμιδα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η οργάνωση για την περίθαλψη της άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ, τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν σε υφάλμυρα νερά όπως σε λιμνοθάλασσες και στα Δέλτα των ποταμών και εξηγεί πως τα εν λόγω φλαμίνγκο μάλλον παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Φλαμίνγκο στην Αττική – Τι αναφέρει η ΑΝΙΜΑ

«Φλαμίνγκο στις παραλίες;

Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα.

Τα πουλιά είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά , σε λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών. Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής, φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους.

Το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δακτυλίδι, και η ΑΝΙΜΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης ως προς την προέλευσή του, θα έχουμε πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

Τα πουλιά αυτά πετούν, δεν είναι εύκολο να πιαστούν, για να μεταφερθούν σε καταλληλότερο μέρος.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες, παρακολουθούμε και τις δύο περιπτώσεις, αν χρειαστεί θα παρέμβουμε.

Flamingo 2

Flamingo 1https://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .