Παρασκευή, Μαΐου 31

ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !--Υπόθεση Στ. Ντάνιελς: Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες

Οι ποινές που θα επιβληθούν στον Τραμπ, πρόκειται να ανακοινωθούν στις 11 Ιουλίου - Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι ποινές που θα επιβληθούν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, πρόκειται να ανακοινωθούν στις 11 Ιουλίου στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), στο δικαστήριο της

Νέας Υόρκης.

Μετά από διαβουλεύσεις δύο ημερών, οι ένορκοι, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Ντόναλντ Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτούταν ομοφωνία.


Ο επικεφαλής των ενόρκων είχε σταθερό τόνο φωνής καθώς ανακοίνωνε τις ετυμηγορίες.

Δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στο δικαστήριο ανέφεραν ότι ο Τραμπ δεν άλλαξε τη συμπεριφορά του εκτός από το να κοιτάζει προς τα κάτω.


Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην εισαγγελία για να ανταπαντήσει.

Το κλίμα έντασης που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της δίκης συνεχίστηκε και κατά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, έξω από τη δικαστική αίθουσα με τον Τραμπ να επιτίθεται στον δικαστή Μέρτσαν με αφορμή τις οδηγίες που έδωσε στους ενόρκους, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ούτε η Μητέρα Τερέζα δεν θα μπορούσε να νικήσει τις κατηγορίες».

Αποκάλεσε και πάλι τον δικαστή «διεφθαρμένο» και «συγκρουσιακό» ενώ διαμαρτυρήθηκε για την εντολή που δεν του επιτρέπει να μιλάει για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αμυνθεί πλήρως τις κατηγορίες του που του έχουν απαγγελθεί.

Ο πρωην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμενόταν να ασκήσει έφεση.

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών

Ο Ντόναλντ Τραμπ πλέον, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν και άλλοι που καταδικάζονται για αυτό το έγκλημα συχνά λαμβάνουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή αναστολή. Μια πιθανή φυλάκιση ωστόσο, δεν θα τον εμποδίσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το αξίωμα, αν κερδίσει.

Η ετυμηγορία βυθίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανεξερεύνητο έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όταν ο Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, θα προσπαθούσε να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Τραμπ: «Η αληθινή ετυμηγορία θα αναγνωστεί την 5η Νοεμβρίου»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε χθες Πέμπτη, λίγη ώρα αφού κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη από το σώμα των ενόρκων, πως η «αληθινή ετυμηγορία» θα αναγνωστεί την 5η Νοεμβρίου — την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες ο μεγιστάνας θα διεκδικήσει την επάνοδό του στον Λευκό Οίκο.

Ομάδα Μπάιντεν: «Κανένας υπεράνω του νόμου»

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση στην ποινική δίκη του αντιπάλου του στην αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόεδρος Βουλής Τζόνσον: «Ημέρα ντροπής για τις ΗΠΑ»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μάικ Τζόνσον, επέκρινε με σφοδρότητα χθες Πέμπτη την «ημέρα ντροπής στην αμερικανική ιστορία» που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη.

«Η σημερινή είναι ντροπιαστική μέρα στην αμερικανική ιστορία. Οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν για την καταδίκη του ηγέτη του αντίπαλου κόμματος στη βάση γελοίων κατηγοριών, τεκμηριωμένων με την κατάθεση καταδικασμένου για κακούργημα, διαγραμμένου από τον δικηγορικό σύλλογο. Πρόκειται για καθαρά πολιτική διαδικασία, όχι νομική», τόνισε ο κ. Τζόνσον.

Εκπρόσωπος Προεδρίας ΗΠΑ: «Ο Λευκός Οίκος σέβεται τον νόμο»

Ο Λευκός Οίκος «σέβεται τον νόμο» και δεν θα κάνει «κανένα άλλο σχόλιο», ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας στην ποινική δίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Κανένα σχόλιο από τον Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο αντίπαλος του κ. Τραμπ στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, πέρασε την ημέρα με την οικογένειά του —είναι η επέτειος του θανάτου πριν από εννιά χρόνια του μεγαλύτερου γιου του— και δεν έχει σχολιάσει προσωπικά την καταδίκη του αντιπάλου του μέχρι στιγμής.

Η επόμενη μέρα της ιστορικής δίκης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Αφού έγινε χθες Πέμπτη ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί μολαταύτα να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του με σκοπό να πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν.

Παραδόξως, παρότι μαινόταν για το ότι η δίκη τού στερούσε τη δυνατότητα να κάνει προεκλογικές εμφανίσεις από τη 15η Απριλίου, όταν άρχισαν να διεξάγονται τέσσερις ακροαματικές διαδικασίες κάθε εβδομάδα, μετά την καταδίκη του ανακτά ελευθερία κινήσεων, τουλάχιστον ως την 11η Ιουλίου.

Καθώς ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν όρισε ότι η απαγγελία της ποινής του θα γίνει εκείνη την Πέμπτη, στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), με άλλα λόγια τέσσερις ημέρες προτού το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον ενθρονίσει επίσημα υποψήφιο της παράταξης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο δικαστής Μέρτσαν επέτρεψε ο καταδικασμένος πλέον μεγιστάνας να παραμείνει ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους.

Έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου για να παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην κατηγορούσα αρχή για να ανταπαντήσει.

Τουλάχιστον στη θεωρία, ο κ. Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να τού επιβληθεί ποινή φυλάκισης: η πλαστογράφηση λογιστικών εγγράφων επισύρει ποινή ως και τεσσάρων ετών φυλάκισης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πάντως με δεδομένο το ότι ο κ. Τραμπ, ο οποίος θα είναι 78 ετών όταν θα του απαγγελθεί η ποινή του, δεν έχει ποινικό μητρώο, ο δικαστής πιθανόν θα του απαγγείλει ποινή με αναστολή ή κοινωνική εργασία, σε αυτή την τελευταία περίπτωση πιθανόν και την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγιστάνας έχει στη διάθεσή του έναν μήνα ώστε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του και κατόπιν αρκετούς μήνες ακόμη ώστε οι δικηγόροι του την ασκήσουν επίσημα. Η έφεση θα είναι πιθανότατα ανασταλτική σε ό,τι αφορά την έκτιση της ποινής του, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ποινή φυλάκισης.

Η καταδίκη του στην ποινική υπόθεση, ακόμη κι η ενδεχόμενη επιβολή ποινής φυλάκισης σε βάρος του, δεν ακυρώνει την υποψηφιότητά του.

 https://www.zougla.gr/kosmos/ypothesi-st-ntaniels-enochos-o-trab-kai-gia-tis-34-katigories/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .