Πέμπτη, Μαΐου 9

Δείτε ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τα λεμόνια

lemon-1117561_1280

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τα λεμόνια ή να τα καταναλώνουν με μέτρο.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τα λεμόνια

Άτομα με αλλεργία στα λεμόνια ή στα εσπεριδοειδή


Άτομα με προβλήματα στα δόντια
Άτομα με ξηρή επιδερμίδα
Άτομα με προβλήματα στην ουροδόχο κύστη
Άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Άτομα με άφθες στο στόμα
Αλλεργία στα λεμόνια ή στα εσπεριδοειδή
Εάν έχετε αλλεργία στα λεμόνια ή γενικότερα στα εσπεριδοειδή, θα πρέπει να τα αποφεύγετε εντελώς, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων που τα περιέχουν.

Άτομα με προβλήματα δοντιών

Η οξύτητα του λεμονιού μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των δοντιών. Εάν έχετε ήδη ευαισθησία στα δόντια, καλό θα ήταν να περιορίσετε την κατανάλωση λεμονιών.

Άτομα με ξηρή επιδερμίδα

Ο χυμός λεμονιού συνιστάται μόνο σε άτομα με λιπαρό δέρμα. Επομένως, καλό θα είναι να το αποφύγετε, αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, καθώς η συνεχής κατανάλωση χυμού λεμονιού μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό δέρμα.

Άτομα με προβλήματα στην ουροδόχο κύστη

Η υπερβολική κατανάλωση χυμού λεμονιού μπορεί επίσης να προκαλέσει αφυδάτωση, καθώς απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα κάποιου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λεμόνι να προκαλεί συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Έτσι, εάν έχετε επιπλοκές που σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη, θα ήταν καλύτερο να ζητήσετε πρώτα τη συμβουλή ενός γιατρού.

Άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Ο Διεθνής Οργανισμός Γαστρεντερικών Διαταραχών συνιστά την αποφυγή λεμονιών σε άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Καλύτερες επιλογές αποτελούν τα μούρα, τα βερίκοκα, τα μήλα ή τα αχλάδια.

Η κατανάλωση εσπεριδοειδών, όπως τα λεμόνια, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Άφθες στο στόμα

Τα οξέα που υπάρχουν στα λεμόνια μπορεί να ερεθίσουν τις άφθες και να επιδεινώσουν τον πόνο. Επιπλέον, η οξύτητα των λεμονιών μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Τα λεμόνια προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η βελτίωση της υγείας της επιδερμίδας και των μαλλιών και ο έλεγχος του βάρους. Όμως, καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο για να μην προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .