Τετάρτη, Μαΐου 8

Παραδοσιακά νεοταξίτης Μητσοτάκης

 

Τα κείμενα που του γράφουν φαντάζουν ωραία, καλογραμμένα και πειστικά μόνο σε αυτόν. Ίσως και στους λογογράφους του…

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η γυναίκα του ντύθηκε μητροπολίτης και ο ίδιος ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του πιστού, θεοσεβούμενου πατριώτη. Γι’ αυτόν τον λόγο τη Μεγαλοβδομάδα που πέρασε μας τάραξε με γλυκερά, κακοσκηνοθετημένα λογύδρια,

μαριναρισμένα σε φαρισαϊκό ξύδι.

Μας είπε από την Τήνο: «Η παράδοση επιβάλλει αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα να τις περνάμε μαζί με τους αγαπημένους μας».

Σχόλιο: δεν το επιβάλλει η παράδοση, αλλά η καρδιά μας. Αγαπάμε τους αγαπημένους μας (πώς αλλιώς θα ήταν αγαπημένοι, άλλωστε;) και επιδιώκουμε σε καθημερινές, γιορτές και σχόλες να είμαστε κοντά τους.

«Η σκέψη μας, όμως, πρέπει να τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ αυτές τις μέρες χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά και σε όλες και σε όλους τους ενστόλους μας, αυτούς που νύχτα μέρα, και αυτές τις άγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς».

Σχόλιο: η σκέψη μας δεν πρέπει να… τρέχει (ελληνικά προνηπιακού επιπέδου) στους αδύναμους συμπολίτες μας. Η σκέψη δεν είναι σπρίντερ. Καλό είναι να στρέφεται ο νους στους χρήζοντες ανάγκη και να ανοίγουν η καρδιά και η τσέπη μας για να τους βοηθήσουμε εμπράκτως. Επίσης, παράγινε το μασούλημα αυτής της καραμέλας με τους «ενστόλους» (με τον όρο εννοεί τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις). Ένστολοι είναι και οι θυρωροί, οι καμαριέρες και οι μπάτλερ στα ακριβά ξενοδοχεία. Είναι αξιοσέβαστα επαγγέλματα, χρησιμότατα για την κοινωνία, αλλά δεν ασχολούνται με την υπεράσπιση των συνόρων και τη διαφύλαξη της δημοσίας τάξεως.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεμούρα του Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί λέξεις-κλειδιά (Ανάσταση, παράδοση, ένστολοι, Μεγαλόχαρη, Ορθοδοξία), χρησιμοποιώντας τις διδαχές του πειράματος με τον σκύλο του Παβλόφ, δείχνει πόσο μεγάλο πρόβλημα έχει στα… δεξιά του.

Ανταγωνίζεται τον Τριντό και τον Μακρόν στην εκδήλωση συμπτωμάτων οξείας νεοταξίτιδας και, επειδή διαπιστώνει ότι αποδυναμώνεται εκλογικά, έχει ενδυθεί την προβιά του παραδοσιακού και εκτοξεύει πατριωτικοφανείς μπακαλιάρους, μπας και περιορίσει τις απώλειες.

 https://www.antinews.gr/53851/kleidarotrupa/paradosiaka-neotaxitis-mitsotakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .