Πέμπτη, Μαΐου 23

Υπουργέ, τα ένσημά σας;

 

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του Κωστή Χατζηδάκη συμπεραίνει πως δεν είχε κολλήσει ούτε ένα ένσημο, αφού η πρώτη του «δουλειά» σε ηλικία 27 ετών εμφανίζεται να είναι η προεδρία της ΟΝΝΕΔ (1992-1994), πριν ξεκινήσουν οι θητείες του ως ευρωβουλευτή (1994-2007) και ύστερα βουλευτή (από το 2007 μέχρι σήμερα).

Ο ίδιος ευτυχώς δεν χρειάστηκε να εργαστεί κατά την διάρκεια των σπουδών του αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την άγνοιά του γύρω από το θέμα, από τη στιγμή που ήτα υπουργός Εργασίας μας ενημέρωσε  ότι το σπάσιμο του οκτάωρου θα μπορεί να γίνεται και μετά από αίτημα του ίδιου του εργαζόμενου για να έχει ευελιξία...

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Χατζηδάκης έφερε το παράδειγμα ενός φοιτητή «που δουλεύει και μπορεί να δίνει εξετάσεις. Μπορεί να κανονίσει αντί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, να πάρει άδεια μετ’ αποδοχών, να δώσει τα εξετάσεις του και σε αντιστάθμισα να δουλέψει μερικές ώρες παραπάνω τις άλλες μέρες» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ενημερώνουμε τον κύριο υπουργό πως οι εργαζόμενοι φοιτητές και τις φοιτήτριες έχουν εδώ και πολλά χρόνια δικαίωμα να παίρνουν άδεια, 30 ημερών τον χρόνο –επιπλέον της κανονικής άδειας- για να να δώσουν εξετάσεις, η οποία είναι άνευ αποδοχών εκ μέρους του εργοδότη αλλά αμείβεται από τον ΟΑΕΔ, που υπάγεται στο υπουργείο του. 

 https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/289802_ypoyrge-ta-ensima-sas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .