Παρασκευή, Μαΐου 17

Τι στην ευχή διεκδίκησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και τι πήρε για την Ελλάδα;

Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου – Προέδρου ΧΡΙ.Κ.Ε.
Το σύμπαν μιντιακό σύστημα της διαπλοκής, που είναι στην ιδιοκτησία της διεφθαρμενης ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑΣ, μερες τώρα έχει επιδοθεί μέσω μιας
καλοστημένης προπαγάνδας να πείσει τον ελληνικό λαό πως κάτι καλό πέτυχε ο Μητσοτάκης  στην Άγκυρα.

Δυστυχώς όμως δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη ακούσαμε μόνον τί έδωσε στην

Τουρκία αλλά δεν μάθαμε επί μιάμιση ώρα με τον Ερντογάν τι συμφώνησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες εν αγνοία μας ;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μας είπε ότι πρόσφερε βίζες για Τούρκους επενδυτές, τον ακούσαμε να «παινεύεται» για το ότι έχει στο Κοινοβούλιο πράκτορες της ΜΙΤ και αλλα…

A064449A FF68 4C4B A3D1 723354298B36
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Κανένας όμως δεν μας λέει , τί στην ευχή διεκδίκησε ο Έλληνας πρωθυπουργός  και τι πήρε για την Ελλάδα , εκτός από χιλιαδες εμπεριστατους λαθρομετανάστες;

Μέσα από την συνέντευξή του , στην εφ. «Καθημερινή» , ο Ερντογάν μας είπε ωμά χωρίς περιστροφές τις εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας απαιτήσεις του :

Ωσαν να είναι ο επικυριαρχος Σουλτάνος , μας προειδοποίησε ότι θα είναι «ήρεμα τα νερά» στο ελληνικο Αρχιπέλαγος όσο «θα σέβεστε – είπε- τις Τουρκικές ευαισθησίες », οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν στις ημερομηνίες λήξης του πακέτου των συμφωνιών !

Στο «πακέτο» που ζητα να πάει στο δικαστήριο της Χάγης , τα συμπεριλαμβάνει  ΟΛΑ , ακόμα και την  κυριαρχία κατοικημένων νησιών !

Απαιτεί να μην αντιδράσουμε και να παραδώσουμε γη αερα θάλασσα !Τετελεσται 12νμ, θαλάσσια πάρκα,αμυντικα μέτρα κ.α. …Επίσης θελει να εγκαταλείψουμε την Κύπρο, να την αφήσουμε έρμαιο στα χέρια του Τούρκου κατακτητή ! Ακόμα ζητα να ξεχάσουμε την μόχλευση των Ελληνο αμερικανών ομογενών ώστε να σταματήσει η αντίδραση τους εναντίον των τουρκικών απειλών και των επεκτατικών διαθέσεων τους !

Τέλος σκυμμένοι να καταργήσουμε τις διεθνείς συνθήκες και να αναγνωρίσουμε την ελληνικη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη , στη Ρόδο , στη Θεσσαλονίκη κ.α. ως τουρκική ! Θετική αντζεντα γιατι συμφώνησαν ότι διαφωνούν ; Η απόφαση για την Μονή της Χώρας να μην αλλάζει ; Η λύση για το Κυπριακό να είναι η δημιουργία δύο κρατών ;

Ανέτρεξα στο SLpress και μεταφέρω τα όσα έχει προφητεύσει ο Σταύρος Λυγερος …

Όταν τον Ιούλιο 2023 ο Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Ερντογάν στο Βίλνιους, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, έγραφε:

«Ήταν εδώ και καιρό προφανές ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα λειτουργούσε σαν το εναρκτήριο λάκτισμα για τον επικείμενο νέο κύκλο ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης υπό αμερικανική εποπτεία, ο οποίος θα αγγίξει όχι μόνο κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά εθνική κυριαρχία».

Στην Άγκυρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα και στις κόκκινες γραμμες ,ούτε στη Κύπρο και τη συνεχιζόμενη για 50 χρόνια  τουρκική κατοχή και τις συνέπειές της. Δεν αναφέρθηκε στα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στα κατεχόμενα και απέφυγε να αναφερθεί στους πυρηνικούς σταθμούς στη Τουρκία.

Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας λοιπόν δεν είναι η μια και μονη ελληνοτουρκική διαφορά , αλλά είναι όλα τα ιμπεριαλιστικά θέλω «σ’ένα πακέτο» !

Αυτολεξεί αυτό είπε ο Ερντογάν:«Οι διαφορές πρέπει να λύνονται συνολικά και όχι αποσπασματικά  και όχι σε διεθνή δικαστήρια αλλα πάντα σε διμερές επίπεδο» Ο Μητσοτάκης χωρίς ντροπή τολμά να μιλάει για θετικη αντζεντα , όταν δέχεται να ακούει στο τραπεζι του διαλόγου για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των  ελληνικών νησιών, την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου κλπ

Και εάν όλα αυτά για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς αποτελούν θετική ατζέντα , ας μας πουν ποια ειναι η αρνητική ατζέντα ;

Πως μπορεί μετά ταύτα να υπάρχει ουσιαστική θετική ατζέντα και διάλογος, με ένα  κράτος τρομοκράτη, η πειρατή οπως αποκάλεσε την Τουρκία ο πρ.πρωθυπουργός Αν.Σαμαρας. Ένα κράτος που δρα διαχρονικά εκτός διεθνούς νομιμότητας, που μας απειλεί με πόλεμο από το 1996, που κατέχει παράνομα το 37% της Κύπρου εδώ και 50 χρόνια, που παραβιάζει καθημερινά χώρο εθνικής κυριαρχίας, που εργαλειοποιεί ροές λαθρομεταναστών στέλνοντας μαζί και Τούρκους πράκτορες κλπ.

Κόκκινη γραμμή για την Άγκυρα τα θαλάσσια πάρκα , απαντά ο Τούρκος ομόλογος του Γεραπετριτη , ο Χακάν Φιντάν, που δήλωσε πως δεν θα δεχτεί η Τουρκία τα θαλάσσια πάρκα!

Φαίνεται λέει ψέματα στον ελληνικό λαό ο υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όταν «ξεκαθαρίζει» πως η Αθήνα θα προχωρήσει στην δημιουργία των θαλάσσιων πάρκων. Την ώρα λοιπόν που η Τουρκία επιμένει δημόσια να απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να γκριζάρει το Αιγαίο, να μιλάει για Τούρκους  στη Θράκη και να μετατρέπει  τη Μονή της Χώρας σε τζαμί,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη , να επιμένουν στο να παραπλανούν τον λαό και να τουωπαρουσιάζουν τον γκρίζο λύκο ως  άκακο και ακίνδυνο πρόβατο .

Πόσο πρόθυμοι , ποσο αμοραλιστες πια οι εκπρόσωποι του ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ  που ασκούν μια ολέθρια διπλωματία της καρπαζιάς ;

Ποτέ εν πρέπει να μας διαφεύγει πως με τις “σωστές πλευρές της ιστορίας” και τον προσχηματικο διάλογο με τον κακό γειτονα που έχει αρπάξει το 30% του εδάφους της μαρτυρικής ελληνικότατης Κύπρου και ξεδιάντροπα απαιτεί το μισό Αιγαίο , το μισό εναέριο χώρο και πλήθος νησων , η χώρα κινδυνεύει στο τέλος να μείνει μισή !

Η επιβίωση της Ελλάδας δεν εξασφαλίζεται με ψευτοδιάλογους αλλά μόνον με στρατιωτική ισχύ και διακυρηγμενη πολιτικη βούληση υπεράσπισης των εθνικων κυριαρχικών δικαιωμάτων της !

Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο για ΑΟΖ, 12νμ , Αγία Σοφία , Σχολή Χάλκης , απελευθέρωση της Κύπρου απο τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής κ.α.

Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομες διεκδικήσεις των Τούρκων.

Οποιοδήποτε  άλλη συζήτηση είναι στο όριο της προδοσίας και οι λαοί τιμωρούν τους προδότες.

Η Τουρκία , επιδιώκει να κάμψει την αντίσταση της Ελλάδας να προασπίσει την κυριαρχία και τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο κυριαρχικά της δικαιώματα.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τώρα πάρα πότε , ολο και περισσότερο  αναπολούν τις παλιές δηλώσεις των πολιτικών ηγετών της Ελλαδος για ενιαίο αμυντικό χώρο με τη Κύπρο κ βυθίσατε το χορα και πως δεν συζητάμε όταν υπάρχει Κάζους belly ,  το ΒΕΤΟ στο Βελιγράδι … και την αποχώρηση απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ επειδή δεν σταμάτησε τον ΑΤΙΛΛΑ  στη Κύπρο

Τότε που στον πολιτικο ΚΟΣΜΟ υπήρχε αξιοπρέπεια , υπερηφάνεια και οχι υποκλίσεις !

Και προ πάντων δεν πρέπει να μας διαφύγει τούτο το ακροτελεύτιο που μου έγραψε ο σεβαστός φιλος μου Μιχ. Στρατουδάκης … Μην διαφύγουν της προσοχής μας από όλα τα άλλα θέματα κυρίως τα κυριαρχικά μας που εποφθαλμιούν οι Τούρκοι μετά την παραδοχή κατα την  δευτερολογίαν του Μητσοτακη επ’ αυτού ο οποιος είπε εν κατακλείδι.

« Να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο θέμα αυτό, αγαπητέ κ. πρόεδρε ».

Το ευφυολόγημα  «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε» είναι εν προκειμένω άκρως άκαιρον και ανεπιτυχές. Συνηθίζεται συχνά από τους λεξιπένητες δημοσιογράφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν πώς να παρουσιάσουν μία  σοβαρή περίπτωση. Όμως από τον Έλληνα Πρωθυπουργό  και σε μια τόσο κορυφαία  συνάντηση ήταν ακόμα πιο ατυχής η έκφραση.

Ή συμφωνώ με άλλον ή διαφωνώ. Μέσον τι δεν υπάρχει.  Το ρήμα συμφωνώ σημαίνει. Έχω την αυτή γνώμη με άλλον, εκφέρω την ιδία γνώμη που εκφέρει και ο άλλος, ομοφωνώ, ομογνωμονώ, είμαι σύμφωνος, συμμερίζομαι τη γνώμη κάποιου, καταλήγω με κάποιον άλλον σε συμφωνία, πολιτική, στρατιωτική,.επιχειρηματική, οικονομική.

Το ρήμα συμφωνώ προέρχεται από το συν + φωνή= ηχώ ομού, είμαι ομόηχος, αρμονικός, απηχώ τον αυτόν ήχον, συμφωνώ ως προς τον αυτόν ήχο , είμαι αρμονικός, εναρμόνιος.

Το αντίθετο παράφωνος και παράτονος. Είναι δυνατόν ο ομόηχος να ταυτιστεί με τον παράτονον; Ποτέ!! Έτσι και το διαφωνώ δεν είναι δυνατόν να ταυτιστεί με το συμφωνώ.

Επομένως το ευφυολόγημα σε τόσον κορυφαία συνάντηση η οποία είχε και παγκοσμία προβολή ήτο άστοχον και δεν ετίμησε την μεγαλειότητα της Ελληνικής Γλώσσας.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .