Πέμπτη, Μαΐου 16

Συναγερμός στην Πολωνία: Ο Τουσκ δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο

 Η ασφάλειά του έχει ενισχυθεί όπως και τα μέτρα της Αστυνομίας

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε την Πέμπτη ότι δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του ομολόγου του της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της χώρας του, η ασφάλεια του Ντόναλντ Τουσκ έχει ενισχυθεί όπως και τα μέτρα της Αστυνομίας.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο πυροβολήθηκε πέντε φορές την Τετάρτη σε μια απόπειρα δολοφονίας με πολιτικά κίνητρα. Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε διεθνή καταδίκη και εκκλήσεις για κατευνασμό των πολιτικών εντάσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο.

«Συνέβησαν πολλά χθες» έγραψε ο Τουσκ στο X / Twitter και προσέθεσε ένα στιγμιότυπο οθόνης: «Σήμερα, οι Σλοβάκοι μάς έδωσαν ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει με τον Ντόναλντ Τουσκ» εάν αποφασίσει να μην συνεχίσει την επένδυση σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο στην κεντρική Πολωνία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτική ατμόσφαιρα στην Πολωνία παραμένει τεταμένη τα τελευταία χρόνια, όπως η δολοφονία το 2019 ενός φιλελεύθερου δημάρχου της πόλης Γκντανσκ, ο οποίος ήταν επικριτής των αντιμεταναστευτικών πολιτικών του τότε κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Ο πολωνικός δικτυακός τόπος Wp.pl μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενος πηγή της υπηρεσίας κρατικής προστασίας, ότι τα μέτρα ασφαλείας του Τουσκ θα ενισχυθούν μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίτσο.

«Φυσικά, αναλύουμε και εξάγουμε συμπεράσματα, αλλά δεν μιλάμε για αυτά δημόσια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Σιεμόνιακ.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/596859/synagermos-stin-polonia-o-toysk-dechthike-apeiles-meta-tin-apopeira-dolofonias-toy-fitso/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .