Πέμπτη, Μαΐου 16

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΥΛΗ ! ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΡΑΛΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ, ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ! ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ Φ.Π.Α ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ . ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !

Μάστιγα αποτελεί πλέον η ακρίβεια για τα ελληνικά νοικοκυριά, την ώρα που οι ανατιμήσεις δείχνουν να μην έχουν τέλος, με την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ να προκαλεί «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πρωταγωνιστής της ακρίβειας παραμένει το ελαιόλαδο με αυξήσεις που φτάνουν το 63,7%. Οι Έλληνες συνεχίζουν να αγοράζουν λάδι… από χρυσό, παρά το γεγονός ότι οι παραγωγοί έχουν μειώσει τις τιμές λόγω της χαμηλής ζήτησης του προϊόντος. Ωστόσο αυτές οι μειώσεις δεν φτάνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Έχουμε μια πτωτική πορεία σε επίπεδο παραγωγού, της τάξεως σχεδόν ενάμιση ευρώ. Η ζήτηση είναι μειωμένη. Είναι αυτό το φαινόμενο του τελευταίου έτους που έχουμε μια ζήτηση η οποία έχει μειωθεί σχεδόν 50%», αναφέρει για την κατάσταση ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιοπαραγωγών, Μανώλης Γιαννούλης, ενώ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέων Φλογητών, Παύλος Γιαλαγκολίδης συμπληρώνει:

«Πωλείται σε αργούς ρυθμούς το λάδι λόγω της υψηλής τιμής του. Παλιά κάθε οικογένεια αγόραζε τενεκέδες για το σπίτι, όταν είχε 2 με 3 ευρώ. Τώρα που έχει κοντά στα 10 ευρώ δεν μπορεί να δώσει 100 με 200 ευρώ να αγοράσει ένα τενεκέ, θα δώσει 10 με 20 ευρώ να πάρει ένα-δυο λίτρα».

Αλλά και ο Πρόεδρος των Ελαιοπαραγωγών Καλυβιών Χαλκιδικής, Θανάσης Χαλάτσης έκανε λόγο για τις διαφορές που παρατηρούνται στις τιμές των παραγωγών με τις τιμές που αγοράζουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ. «Τα τελευταία μηνύματα που υπάρχουν στην τιμή του ελαιολάδου δείχνουν μια μικρή πτώση. Εν αντιθέσει όμως βλέπουμε το ελαιόλαδο στην αγορά η τιμή του αυξάνεται. Μας έχει ζητηθεί η τιμή γύρω στα 8, 8μιση ευρώ, ενώ στο σούπερ μάρκετ έχω δει λάδι από την εταιρεία που θα πήγαινε το δικό μου 15 ευρώ», επεσήμανε.

«Φωτιά» οι τιμές σε φρούτα, ψάρια, αναψυκτικά
Το ελαιόλαδο όμως δεν είναι το μόνο που πωλείται σε τιμή…χρυσού. Τα φρούτα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση τον Απρίλιο 11,6%, τα αναψυκτικά και οι χυμοί 12,5%, ενώ τον περασμένο μήνα, λόγω και της νηστείας της Σαρακοστής, αυξήθηκαν σημαντικά και οι τιμές στα νωπά ψάρια 10,6%, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το OPEN.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο πως οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν λόγω Πάσχα στα τέλη Απριλίου αρχές Μεγάλης Εβδομάδας, αυξήθηκαν 6,2% μέσα σε ένα μόνο μήνα, από τον Μάρτιο στον Απρίλιο.

https://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .