Τετάρτη, Μαΐου 8

Διαχρονικό πρόβλημα απότοκο της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι ελλείψεις αναισθησιολογων στα νοσοκομεία Παίδων

 Που πάνε τα λεφτά των φορολογουμένων κ. Μητσοτάκη και εγκαταλείψατε τελείως το ΕΣΥ;

Τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» αντιμετωπίζουν εκ νέου το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τα προγραμματισμένα και μη χειρουργεία. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσαν ανακοινώσεις για το διαχρονικό αυτό πρόβλημα απότοκο της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για την έλλειψη αναισθησιολόγων στα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων της χώρας με αποκλειστική ευθύνη αυτή της κυβέρνησης, που ενώ έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος από τριετίας τουλάχιστον, δεν έχει προκηρύξει τον αναγκαίο αριθμό θέσεων.

Από τον Ιανουάριο έχει προκύψει σοβαρό θέμα στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου καθυστερούν απαράδεκτα οι διαδικασίες επιλογής μετά την προκήρυξη θέσεων που έχει γίνει, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι. Στο μεταξύ οι εναπομείναντες συνάδελφοι υφίστανται σοβαρές πιέσεις είτε για να υπερεφημερεύουν, πράγμα επικίνδυνο για τους ίδιους/ες αλλά και για τους ασθενείς, είτε τα κενά «καλύπτονται» με αναγκαστικές μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία και τη συνακόλουθη δυσλειτουργία σε αυτά.»

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό σύμφωνα με τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την διαδικασία. Προειδοποιούμε ότι, με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, δεν θα επιτρέψουμε εξαναγκαστική υπερεργασία και υπερεφημέρευση επικίνδυνη για τους μικρούς ασθενείς και για τους γιατρούς.»

 olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .