Δευτέρα, Μαΐου 27

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ !

 Διεθνή Διάσκεψη συνδιοργανώνουν Τσίπρας και Ζάεφ στην επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !

Το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» θα πραγματοποιήσουν τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη», στις 17 και 18 Ιουνίου

Έξι χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτικοί, αξιωματούχοι και ειδικοί από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, στην κλιματική κρίση, την οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές.

Στις 17 και 18 Ιουνίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων (16/6/18) από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» συνδιοργανώνουν στην Αθήνα «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει διεθνώς η στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, οι «αρχιτέκτονες» της Συμφωνίας των Πρεσπών, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, ανέλαβαν δράση

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών και θα περιλαμβάνει 8 πάνελ συζήτησης, δύο θεματικές για τα Βαλκάνια και δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών Οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης.

Μία θεματική θα αφορά στην κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

Στόχος να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση – Κάθε χρόνο θα απονέμεται βραβείο ειρήνης

Θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, πρωθυπουργοί, πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί, Ευρωπαίοι επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

Φιλοδοξία των δύο συνδιοργανωτών είναι η «Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, κάθε Ιούνιο, στην επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, και να αποτελεί μια σταθερή πρωτοβουλία για τη διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που τόσο επικίνδυνος έχει αποδειχτεί στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, θα απονέμεται κάθε χρόνο ένα βραβείο ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για τη προσφορά της στην ειρήνη.

Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη..in.gr

Ειδήσεις Σήμερ.in.gr.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .