Κυριακή, Μαΐου 12

Νέα παρέμβαση Έλον Μασκ για τον «αφανισμό» των Έλληνων

Στην υπογεννητικότητα και στο πώς αυτή επιδρά στην κατάρρευση των πολιτισμών αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο Έλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος που συχνά τονίζει τον κίνδυνο εξάλειψης της ανθρωπότητας, έφερε τα παραδείγματα της αρχαίας Ρώμης και της αρχαίας

Ελλάδας μιλώντας για την μείωση των γεννήσεων.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που ο Έλον Μασκ χρησιμοποιεί και πάλι ως «παράδειγμα» ελληνικούς πληθυσμούς.

«Οι ρυθμοί των γεννήσεων αποτελούσαν πρόβλημα για την Ρώμη το 50 π. Χ. Οι Ρωμαίοι δεν…παρήγαγαν Ρωμαίους.

Το ίδιο ίσχυε και για την αρχαία Ελλάδα. Υπήρξε μία περίοδος από το 800π. Χ. μέχρι περίπου το 300 π. Χ. όπου οι Έλληνες αποκτούσαν πολλά παιδιά και πολλά παιδιά που επιβίωναν.

Οι ρυθμοί των γεννήσεων ξεπερνούσαν τους αντίστοιχους των θανάτων. Για αυτό και είχαμε ελληνικές πόλεις που εμφανίζονταν σε όλη τη Μεσόγειο.

Φαίνεται όμως ότι η ευημερία καταστρέφει τον δείκτη γεννήσεων. Όταν ένας πολιτισμός αισθάνεται ότι δεν έχει κάποια αξιοσημείωτη εξωτερική απειλή και είναι πολύ εύπορος, αυτό είναι που κάνει τον δείκτη των γεννήσεων να κατακρημνίζεται».

https://www.olympia.gr/1589119/diethni/nea-paremvasi-elon-mask-gia-ton-afanismo-ton-ellinon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .